Jump to content


Ajduk

Članovi
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    NBg

Recent Profile Visitors

1,581 profile views

Ajduk's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • Week One Done

Recent Badges

  1. @TekManijak https://www.galagomarket.com/
  2. Ja imam relativno mali stan, oko 40m2 i Zepter montiran na zid u centralnoj prostoriji. Radi bukvalno ceo dan, cak i kad nismo kod kuce. Radi na silent modu tako da se prakticno ni ne cuje. Prosle godine u sezoni grejanja sam primetio da, kad otvorimo prozor, senzor verovatno detektuje cestice i onda napanji ventilator i tada se cuje. Nisam nikada radio neka merenja ali od kada smo ga uzeli primetio sam da vazduh nema onaj ustajali miris kada se vratimo u stan a i kada menjam filtere, hepa filter je bukvalno crn od garezi. Ono zbog cega sam se odlucio za ovaj model je broj i velicina filtera u njemu. Postoji 5 filtera od kojih se jedan menja na 6 meseci, ostali na 12. Prvi filter je kao mreza i on se vadi i pere / dezinfikuje na 2-3 nedelje. Jeste cimanje ali radi posao.
  3. I ja imam isti problem. Na racunaru pustim playlistu i nakon nekog vremena "zabode" na jednoj pesmi i samo se vrti loader. Moram da pustim neku drugu pesmu ili ponekad cak i da resetujem aplikaciju.
  4. Pozdrav kolege forumasi, ja opet sa pitanjem. Imam Cantonov pasivni sub (Plus C), koji je trenutno nakacen na neke noname kablove. Kablovi su debeli, mislim da je presek 2x4mm. Pravim razmestaj po sobi i sub ce zavrsiti sastrane tako da moram da uzmem druge kablove, verovatno oko 4 metra duzine. Interesuje me koja je max duzina koja ima smisla i da li je potreban bas toliki presek? Imate li neku preporuku? Da napomenem da budzet nije veliki ali fleksibilan je. Hvala unapred!
  5. Ja sam mu slao pdf koji moze da se importuje kao vektor ali ja mislim da svejedno mora da se uradi gcode, sto je on naknadno uradio.
  6. Koliko su kompleksni ti otvori kad treba tehnicki crtez? I ako nije tajna koji je majstor u pitanju? Ja cak i kada sam nosio na cnc obradu bilo je dovoljno nacrtati osnovne mere, cisto da covek razume sta treba da se odradi (ja sam radio u ilustratoru).
  7. Palo mi je to na pamet samo sto imam vec uradjenu konzolu za gramofon koja je plastificirana pa ako budem ja nesto budzio strcace kao govance iz vode.
  8. Da, ima smisla. Nemam aparat za varenje ali imam lemilicu, mozda da nakapam tinol u te rupice?
  9. Mali update. Raspitao sam se na par mesta i niko ne radi pripremu pa sam morao sam da zasucem rukave. Uzeo sam smirglu za brusilicu i sredio vecinu nepravilnosti. E sada imam problem sto sam na dva spoljasnja coska gde se spajaju profili pod 90 stepeni skinuo sivise vara i sad su tu nastale rupice. Jbg... Aparat za varenje nemam tako da cu morati verovatno da to zagitujem pa presmirglam ponovo. Neko mi je rekao da postoji git u spreju ali ja nisam uspeo da ga nadjem u Okovu ili u Uradi sam. Da li je to dobra opcija ili postoji nesto dugo?
  10. Pozdrav svima! Hteo bih da plastificiram zidnu konzolu izradjenu od metalnih profila 20x20mm. Profili su vareni a spojevi su naknadno bruseni pa na odredjenim mestima postoje izbocine, brazde i sitne nepravilnosti koje treba da se srede. S obzirom da ja nemam pojma kako se to radi interesuje me sledece: - da li to oni sredjuju prilikom plastifikacije? - ako ne, i ja budem morao to raditi, sta je najbolje uraditi kao pripremu za plastifikaciju? - da li imate preporuku sta koristiti od alatki i materijala? - Imate li preporuke ko radi plastifikaciju (po mogucnosti Nbg / Zemun)? Izvinjavam se ako tema vec negde postoji, ja nisam uspeo da nadjem nista slicno. Hvala unapred.
  11. Da li si dobio tracking kod? Ja sam pakete iz Britanije dobijao za nedelju dana. Isporucuje ih postar, klasika. Ako zaglavi na carini desava se da tamo sedi nedelju-dve.
×
×
  • Create New...