Jump to content


Charles Vane

Članovi
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Charles Vane's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Nisam se dugo javio. Sony i Onkyo su radili OK, sve do prošle godine. Ne, nisu se pokvarili. Negde sredinom leta dobio sam, kao zvucnike za racunar, na probu Tannoy Reveal 502 i svideli su mi se. To su aktivni studijski monitori. Lep čist zvuk - mozda malo jači bas, ali to je to. Nista vise. Posle kratkog vremena pojavila se prilika za kupovinu Tannoy Reveal 802 i... kupio sam ih. 8 inch bas, znatno snažniji model u odnosu na 502. Odličan. Tannoy su zamenili Onkyo i Sony ( prodao sam ih ). Sadašnji sistem čine: Tannoy Reveal 802 Pro-Ject DAC Box E Sony Bravia ( Spotify etc... ) Da, zamalo da zaboravim, "deo" sistema su i smart box (SBB-ov) , NAS Synology DS212k, i naravno router koji spaja sve to Mikrotik 4011rb
  2. Mislim da se ovo ne moze ponoviti u kucnim uslovima, ni zvuk, ni efekti a ni atmosfera
  3. File je file. Checksum jeili dobar ili nije. I to je to. Fajlove ne treba popravljati. Po potrebi uredjaji mogu ponovo zatraziti slanje file-a ili njegovog dela. I to je to. Uz to, Microsoft Word prijavi gresku iposkusa rekonstrukciju, samo ako korisnik to zatrazi.
  4. Sapphire Ultimate Quest HDMI cable Gold Ultimate Quest Ethernet cable designed and signed by Charles Vane Sleev sa PC moding sajtova, drvena kutija, samo neki kes da platim review.... I eto para za nov auto, audiolab pojacalo i Monitor audio zvucnike, ne moram ni da freelance-ujem sledecih mesec dva. Hocete li da mi pomognete ? kablice cemo naruciti sa alija Razumem ja da zvucnik mora da kosta ili pojacalo, ali ovo sa kablovima je strasno. @Admiral ja vas razumem, ali ja sam neko ko provodi dane i sate pored HDMI, SATA, UTP kablova, switchewa i rutera.
  5. Hard disku, SSD disku, Flash USB-u, memorijskoj kartici, RAM modulu, mreznoj kartici oni su isti, samo jedan niz 1 i 0 koji ili treba cuvati ili poslati negde. Nema razlike. Ako je waw file 111100000000000011111110000, onda je FLAC 3x1, 10x0,2x1 itd A mp3 je nesto kao: bilo je 10x0 i 12x1, ali cemo da bacimo onih zadnje 2 nule i prve dve jedinice jer korisniku bas i ne trebaju....
  6. Rec je o HDMI, USB, Sata kablovima koji kostaju hiljade dolara. Oni ne prenose anagloni signal tj. muziku, vec podatke 1 i 0. Cak i kada je rec o FLAC fajlovima.
  7. Ne, to je kao taj Audio Quest http://www.wireworldcable.com/
  8. Jesu. U pitanju je cista prevara. To je kabel za digitalni (robusni) signal. Sta mislite, koliko bi novca IT firme izdvajale samo za te specijalne HDMI, Ethernet i USB kablove ? Zamislite da posaljem JSON dokument ili word/pdf dokument sa nekog servera i pola se uz put izgubi... zbog losih kablova. IT ne bi postojao da se to desava. Sto se AudioQuest firme tice, ako su za to sposobni, onda ni jedan njihov proizvod ne treba uzimati u bilo kakvo razmatranje ili testiranje.
  9. Ne mogu da verujem. Komentar: ... By which I mean that it transports electrons at a rate faster than your system can handle. This has a strange warping effect - and ends up showing you content from the future. ... Sta reci, zvao sam sefove, sve kablove u firmi, skoro 1km ethernet-a planiramo da zamenimo AudioQuest kablovima. Ko zna, mozda daju popust na kolicinu. Ipak jedna IT firma mora da ima te kablove, a ne one od 1 EUR/m Mocicemo da skidamo sa njih code koji jos nije napisan.
  10. HDMI Kabel 2000$ USB Kabel 500$ HDMI Kabel 13000$ Hteo sam da vidim/cujem/kupim Dragon Fly Sada kada sam video te kablove od istog proizvodjaca AudioQuest, sanse za to su oko 0%. Ako rade to sto rade sa kablovima, onda je i taj Dragon Fly cista prevara.
  11. Pa, ne mozes ljudima prodati Windows Server 2016 licencu, ako se na tvom laptopu vrti Ubuntu Linux, mislim nije moralno.
  12. Hvala Vam na prenetim utiscima, vidim da pratite desavanja. Moj sistem je tek na $$$ i nadam se da ce u toku ove ili sledece godine doci do $$$$. Rpi je sada, mnogo lakse nabaviti, na radost nas koji su zainteresovani za razne DIY projekte.
×
×
  • Create New...