Jump to content


milos.mihajlovic

Članovi
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

milos.mihajlovic's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Ne bih se kladio u to Ne odustajem tako lako. Uradio sam full recap, zamenio sve elektrolite, i sada jednako rade oba kanala, i nema vise onog haosa u zvuku, pre zamene kondenzatora bilo je neprijatno za slusanje, kao da su samo nabacane note, haos, a sad je uskladjeno i lepse za slusanje Za elektrolite sam uzeo Nichicon UFG, za bipolarne Nichicon UES, a za ove velike u napajanju 4 od 4700uF, 63V Samwha, mada nisam siguran oko njih, ali sam dobio preporuku za njih pa sam ih uzeo za probu. Da li bi se nesto promenilo ako bih umesto 4700 stvio recimo kondenzatore od 6800uF? Imam jos dva kondenzatora koja mi izgledaju malo losije, ali ne mogu da nadjem takve nove da kupim, u pitanju su neki Styrol 330pF i 360pF, oba na 50V. I sada mi ostaje da zamenim sto @Nixie rece sve otpornike sem emitorskih, ali to treba pronaci koji su, i malo je veci posao, pa ne znam kad cu to stici da odradim. Ozicenje unutra i nemam sta da menjam, ali bih promenio cinceve za ulaze i njih bih spojio zicama, ne sinama, i promenio bih i terminale za zvucnike. Mozda nekad i terminal i kabl napajanja, ali ako me ne prodje volja za tim do tada I imam jedno pitanje, da li je normalno da trafo zuji kada se ukljuci receiver, nisam primecivao to do sada kod drugih pojacala koja sam imao, mada njih nisam ni otvarao?
  2. Pozdrav svima, treba mi preporuka koje cinceve uzeti za ulaz u pojacalo, zamenio bih stare, i kako ih spojiti sa plocom, da li preko fabrickih sina, ili da koristim zicu, i ako je bolje zica koju da koristim? I da li ima svrhe menjati i zvucnicke terminale, i ako ima koje uzeti kao zamenske? Hvala.
  3. jel bi mogao da mi prodas ako mozes da ih nadjes, ovi su sa 6 pinova?
  4. Zamenio sam sve elektrolite, proverio lemove, zamenio trimere, poskidao tranzistore, proveravao i njih, jedino FETove nisam proveravao. I sve je uredu Juce slucajno ukljucim mono na prekidacu, i izjednaci se zvuk na oba kanala, odnosno i na levom kanalu se redukuje zvuk i cuje se isto kao i na desnom. Prebacim u stereo modu, levi se cuje jace i bogatije, na desnom se ne menja nista, i dalje mrsavo i slabije. Kao da desni kanal sve vreme radi u mono modu. Pokusao sam da ga ocistim, ali mi ne ide bas, ne znam kako, ne znam ni da li moze da se otvori, da ga razlemim i ocistim tako. Da li moze da bude problem u samom prekidacu, ili ne, i kako da nadjem da kupim ovakav, zna li neko kako da ga trazim, ili gde da nadjem, u SM ne pise nista? Ako ne uspem da nadjem takav, da li da uzmem prekidac za Mute funkciju tunera, pa da im zamenim mesta? @giZ_Mo jos uvek nije zavrsio u kanti, ali nikad se ne zna, ima jos vremena
  5. Ja cu prvo da zamenim trimere, i pregledam sve lemove, mogu i sve da ih pojacam, i da ocistim potenciometre i preklopnike, pa ako i dalje bude pravilo problem verovatno je neki kvar, i u tom slucaju trazicu nekog servisera. Jel imate nekog da preporucite u Nisu, ili negde van Nisa?
  6. Ovako, opet mi se razdesila struja miovanja, pa sam je jos jednom podesavao. Iskljucio sam sve ulaze i izlaze, volume na 0, i povezao multimetre na oba kanala istovremeno i pratio vrednosti. Kad sam ukljucio pojacalo krenulo je od nekih 1mV, i postepeno se povecavalo. Za nekih desetak minuta se stabilizovalo, i podesio sam na 12mV (po service manual treba da bude 11 +/- 4mV). I bilo je stabilo. Kad rukom dodirnem trimer onda se vredost menja od 8 do 14mV, verovatno ih treba promeniti, ali koje kvalitetnije trimere da kupim? Ono sto sam jos ja mogao da uradim je da premerim napon na izlazima za zvucnike. Na desnom kanalu izlazni napon se krece u opsegu 60-80mV, a kad iskljucim taj kanal, odnosno kad utisam ton, napon je miran i iznosi 67.1mV. Kod desnog kanala je vec skroz druga prica, ne mogu da pohvata koliko je minimalna, koliko max vrednost napona, krece se bukvalno od 1 pa do 200 i nesto mV, a kada utisam skroz taj kanal napon je 10mV. Pa sad vise nisam ni siguran da li je problem u levom ili desnom kanalu
  7. Koje otpornike ste menjali, sve ili neke odredjene? I da li menjati sve trimere? Da li imate preporuku za neke kvalitetnije trimere? I koje ozicenje ste koristili? Hvala
  8. Slazem se. Neki savet oko izbora kondenzatora? I sta bi jos pored kondenzatora trebalo zameniti? Hvala. Ovo su neki kondenzatori koje sam gledao da uzmem u Mouser-u, izlazi oko 50e, jer nisam siguran da li su kod nas uopste originali ili kineske kopije kojih ima i na aliexpress-u, a iskreno nisam ni mogao da ih nadjem kod nas:
  9. Mehanicke komponente kao sto su potenciometri i preklopnici? Kontakt sprej jel dovoljan za to?
  10. Zadrza bih ovaj receiver, pa sam zbog toga mislio da stavim kvalitetnije komponente. Jel mislis da se nece zvucno osetiti razlika izmedju onog sto moze da se nadje kod nas i gore pomenutih Nichicon kondenzatora? Ovo sustanje sto se cuje na desnom kanalu, da li bi mozda moglo da bude od nekog tranzistora?
  11. Pozdrav svima. Kupio sam receiver Hitachi SR-804. Medjutim ne cuju se isto levi i desni kanal, cak se na desnom kanalu cuje i sustanje, kao kad tuner nije na stanici. Proverio sam idle current, bila je 58mV na oba kanala, a po service manualu treba da bude 11mV +/- 4mV. Kako je pojacalo vec bilo zagrejano, samo sam otkacio sve ulaze (i izlaze ) i podesio na 11mV. Posle par dana proverim, napon je pao na 8mV. Juce sam opet podesio na 12, pa cu posle nekog vremena opet da premerim. Inace i posle podesavanja struje i dalje desni kanal susti povremeno, ali se i sve vreme cuje slabije od levog, kao da je skroz iskljucena boja tona, narocito se slabije cuje bas. I po vu metrima se vidi da radi daleko slabije od levog. Samo kada ukljucim low filter rade isto oba kanala, ili bar priblizno isto. A kada ukljucim loudness onda totalno nepravilno skacu vu metri i na levom kanalu. Da li neko ima ideju sta moze biti problem? I zbog cega idle current nije stabilna? Da li je potrebno zameniti elektrolite, s obzirom da su na njemu jos uvek originalni Nippon? I koje kondenzatore uzeti kao zamenske? Gledao sam da za ove od 4700uF uzmem Nichicon LKG Type III, a za ostale da uzmem UKZ i UFG. Da li neko ima iskustva sa ovim kondenzatrima, i da li ih preporucujete ili ne? Hvala.
  12. Potrebna kapica selektora ulaza ili kapica potenciometra za bass ili treble control za Hitachi SR-804, iste su. Trebalo bi da odgovaraju kapice od receivera modela od SR-304 do SR-904 (304, 504, 604, 704, 804 i 904). Ako ima neko viska bio bih zahvalan da se javi, platicu naravno.
  13. Da, naravno x2. Ja sam mislio da tu stavim nekih 10000 uF, ili vise ako mu znaci nesto..
  14. Ok, hvala Jel bi trebalo jos nesto podesiti? Kako da znam koje elektrolite trebam da promenim, i da li da menjam i nesto od otpornika ovih fusabilnih? I da li bi nesto znacila da umeso mreznih kondenzatora od 4700 uF stavim jace, i koliko jace?
  15. Podesena napon na 15mV, s tim da varira +/-0.2mV, sto nadam se nije problem..
×
×
  • Create New...