Jump to content


daim

Novi članovi
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,977 profile views

daim's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Pozdrav drustvo. Nabavio sam pomenuti zvucnicki kabl ( monitor PC 2x2.5 bakar). Pojavio se na "Limundo" sajtu kao predmet licitacije, drugar je izlicitirao, preteklo mu neka 4m, koja sam ja uzeo! Do sada sam koristio rattle snake, i povezivanjem monitor PC kablova u sistemu, za nijansu se oserila zvucna razlika... Bas je dosta precizniji, srednji i visoki takodje nisu zaostajali, suma sumarum, sama zvucna slika je dosta preciznija i detaljnija, ne vezano za izvor! Ali o ovim kablovima apsolutno nista nisam uspeo da nadjem na internetu! Kako o modelu kabla (osim oznake "monitor power cable 2x2.5",nista drugo ne pise), tako i o samoj firmi koja ih proizvodi! Vidjao sam na oglasima da se ponekad pojavi kabl ove firme, da je u pitanju nemacka proizvodnja... Elem, nesto vise o njima i konkretno o ovom modelu kabla, ako neko ista zna, bio bih mu jako zahvalan! Ne mogu upload-ovati sliku
  2. daim

    Prvi DAC

    @chika_milan @TekManijak Sta da Vam kazem, osim hvala. Vrlo velikodusno sa Vase strane! Da sam blize, super bi bilo :-/ . Ali racunajte da sam zahvalan kao da sam probao! Naime, iskombinovao sam danas od svog sugradjanina, kako on rece - Behringer ( ne znam tacno koji model niti sta je u pitanju) , ali mi se ucinilo da je pomenuo da je zvucna karta u pitanju, da mi pozajmi na dan/ dva da probam kako ce da se pokaze u mom sistemu! Iskreno, ne znam kako i koliko moze da utice to na poboljsanje zvuka ( opet kazem, ne trazim hi-ress, vec za pocetak cisto da krene ka boljem, da bih za kasnije imao satisfakcije :-)!
  3. daim

    Prvi DAC

    @prophet naravno! Nego, cisto sam zeleo da otpocnem sa necim, da slusno uporedim! Verujem da se hi-ress kvalitet ne postize preko noci, da su potrebne godine i iskustvo sklopiti sistem, koji ce da svira onako kako zelis! Iscimao sam drugara...sutra ce da ode do MyZeil centra ima velika radnja hifi opreme, da pogleda sta ima i po kojim cenama! Pa ce se javiti sa informacijama! @chika_milan @TekManijak Moja lokacija je Arandjelovac! Za streamer, stvarno ne znam sta bih rekao... Cini mi se da sam taj model streamera video na nekom od domacih web-shopova i koliko se secam cena im je bila nesto iznad mog pomenutog budzeta. Ali mi svakako mozete pisati PP, pa cu ozbiljno uzeti u razmatranje! Kao sto rece gosn. @Aleksandar75 mozda sam malo i prenaglio sa svojim sad pa sad ! Ne bi valjalo da u startu uzmem neku "kotaricu" sa kojom cu da se razocaram, i da nastavim ga gulim iglu na gramofonu ( da me ne shvatite pogresno, volim slusati gramofon jako, samo sam u PC-u kao izvoru zvuka video mnogo vece mogucnosti)!
  4. daim

    Prvi DAC

    Ljudi, bas ste se potrudili i ja sam Vam zahvalan na tome! Ph, ja sam mislio cisto da isprobam, sad me to nenormalno interesuje! Da, imam dobrog drugara u Frankfurtu, pa i sam cesto odlazim gore ( zadnji put sam bio proslog aprila na frankfurtskom tattoo expo-u, ali onda uopste nisam razmisljao o kupovini dac-a vec o kupovini dragonfly tattoo masine :-D)! @Aleksandar75 mozda si i u pravu (definitivno si u pravu)... Mozda ne bi trebalo da zurim sa kupovinom! A mozda cu da organizujem da mi prijatelj uzme u Dojclandu, pa neka posalje busom ( kad sam radoznao i nestrpljiv :)). Hvala! @zek nisam znao... Kao izvor bi' koristio malo stariji model A1278 mid 2009! Posedujem i Air mid2013. Moracu da proverim to... Ukoliko nema Pro, mozda Air ima! Mada sam ih odvojeno uposlio, Air mi je vise prilagodjen poslu! Hvala za info!
  5. daim

    Prvi DAC

    Hm, o tome i nisam razmisljao... Hvala! U principu, sa drajverima do sad nisam imao problema, kada je rec o ostalim periferijama koje sam konektovao... OS X definitivno jeste slecifican, ali do sada sta god da sam "kacio" bilo je plug and play! Ovo je malo ozbiljnija stvar, reklo bi se, pa cu uzeti u obzir i to sa driverima! Pojuricu na netu neka iskustva vezano na tu temu. Hvala jos jedared @prophet
  6. daim

    Prvi DAC

    @RingeRajaDa, takav je dogovor, ukoliko se ne proda danas, posto ima par njih zainteresovanih :-/ . @zika Hvala na linku... Ovaj modi2 se cini ok za te novce :). Ukoliko ispadne ovaj LM, mozda se i iscimam i narucim modi2.
  7. daim

    Prvi DAC

    Sinoc sam razgovarao sa drugarom iz Frankfurta ( takodje hifi zaljubljenik) on mi je predlozio audioquest draginfly stick! Njega je koristio pre sadasnjeg Audiolab-a i iskustva su mu i vise nego pozitivna. Cena gore mu je oko 110-130€. Takodje sam nasao na e-bay gomilu nekih ( kineza ) po cenama od po 30-40$. Brend "muse" je bas zastupljen, a njega sam nasao na oglasima kod nas za 45€( polovan). Ovaj LM mi je prvi uskocio jutros u oci... Mozda je bolje za pocetak da probam sa ovim polovnjacima, cisto da se upoznam sa materijom, pa ukoliko ne budem zadovoljan, prezalicu date pare (pokusacu da ga prodam za neku simbolicnu sumu) i zaduziti drugara da mi nadje gore nesto korektno, ili potera dragonfly! @RingeRaja na sta si mislio kad kazes " kako ce da se potrefi" :)? Da, mislim da je licno preuzimanje najbolja varijanta, proba na licu mesta, tras roba/tras pare! Ljudi, hvala do neba na pomoci i odvajanju vremena!
  8. daim

    Prvi DAC

    Dobro jutro Ringe Raja! Sto se cenovnog ranga tice, pa za pocetak se ne bi ispucavao nesto previse! Sto bi rekli, najbolji odnos cene i kvaliteta :)! Aj da kazemo 50-100-150€ ( mozda )! Nov ili polovan, naravno polovan moze, ako ce zavrsiti posao ( osim interkonekt i zvucnickih kablova, sva oprema je kupovana kao polovna- sluzi i dan danas)! Moj model laptopa ne poseduje optiku, ne znam koji jos nacini za povezivanje postoje! Moguce da bi' "kupio" neki od ozbiljnijih programa za muziku! Za sad mi VOX dodje kao ok za lossless formate ili eventualno iTunes ( vrlo retko, zbog lenjosti konvertovanja). Muzika ide sa externog hard drive-a, Segate 1tb! upravo sad nabasah na KP sajtu, neki DAC za 50€ https://www.kupujemprodajem.com/Dac-LM-3-42796575-oglas.htm?filter_id=147 vredi li ovo cemu :)? Jos jednom, oprostite ukoliko Vas obasipam banalnim pitanjima...
  9. Life is a Musink!!!

  10. daim

    Prvi DAC

    Pozdrav dobri ljudi, clanovi foruma. Ja sam Aleksandar! Jedan kraci period sam clan ovog foruma, i takoreci- guster u svetu HiFi-ja! Citam, ucim, pratim svakodnevno desavanja na forumu i mogu reci da se svasta lepo i korisno moze nauciti i videti na ovom forumu, vezano za ovaj hobi :)! Iskusni i pametni odgovaraju na amaterska pitanja, manje iskusni dopunjuju, amateri stalno upitkuju nesto:)... Prvi post sam posvetio temi PC/DAC, i nadam se da nece biti previse banalno. Znam da se na forumu dosta diskutovalo na temu DAC-ova i izvoru zvuka sa PC-a, sve sam to citao i pratio, ali nekako se nikako ne kontam sa tom temom :)! Trenutno slusam muziku preko CD-a ili gramofona, ali zbog veceg izbora zvuka, kad i kad se pusti u pogon i PC! Sam izbor muzike koju slusam je veoma raznovrstan... Veoma se fazocaram kada sa pucketanja ploce ili cistog zvuka CD-a, pustim nesto kompresovano sa racunara (ne daj Boze YouTube)... Koristim Apple Macbook Pro i obicno se trudim da izjurim sto kvalitetniji format muzike kao sto je FLAC ( koji mom amaterskom uhu zvuci priblizno zvuku sa CD-a). Posto Apple kao firma ima svoje aap-ove, za player sam se odlucio koristiti VOX player ili pak iTunes, kompresovanjem FLAC formata u ALAC! Sve je to lepo, lepo svira, lepo je cuti neke omiljene stvari u tisini sobe kvalitetno reprodukovane! Vecina tih stvari u FLAC formatu je 16bit/ 44kHz... Pre neki dan drugar mi donese "The best of Miles Davis" 24/192... razlika je prisutna... Trebalo mi je vremena da je osetim, ali je ima definitivno, ali je problem sto osecam da to mora da svira mnoooogo bolje! Pa sam se zainteresovao na temu DAC-a! Moje pitanje vezano za ovo: koliko bi kupovina DAC-a uticala na poboljsanje zvuka? Da li bi se zvucno osetile pozititivne promene? Gledajuci cene, malo sam se i zaprepastio vecina njih prelazi cenu vrednosti mog kompletnog sistema (JBL LX2004, philips amp, JVC player, Philips gramofon,interkonekt mogami, zvucnicki rattle snake... Dabome da nisu hi end uredjaji, ali meni sviraju sasvim ok, zvucno mi jako prija, estetski su ocuvani (MORA BITI-to je ipak komad namestaja). Znaci, ja bi' nekom kombinacijom preko USB sa Mac-a u DAC, zatim amp, zvucnici, da li bi se razlika u brojkama na ekranu osetila i u usima i generalno, da li bi to ikako poboljsalo zvuk slusanja mjuze sa laptopa u FLAC formatu na 16/44, od ovoga sto sada cujem?! Izvinjavam se ukoliko sam oduzio ovaj post i smorio Vas, to mi svakako nije namera :)! Voleo bih cuti neka iskustva od strane iskusnih i manje iskusnih koju razumeju moje pitanje, jer ja sam , kao sto sam na pocetku rekao, veoma taz u svetu HiFi, tako da bilo kakva pomoc je itekako dobrodosla! Svako dobro ljudi, nastavite ovako! Veliki pozdrav od mene!
  11. daim

    denon upa-f10

    Pozdrav drugari. Moj prvi post ... Interesuje me kombinacija navdenog pojacala ( DENON UPA-F10) sa zvucnim kutijama EMPIRE AUDIO HQD 12? Ne trazim neko izivljavanje nad kutijama,kao ni nad pojacalom,samo eto neko normalno slusanje muzike na malo "ozbiljniji" nacin... Inace sam do sad sobu popunjavao zvucima iz Genius-og 2.1 sistema ,pa zato ovo kazem . Hvala
×
×
  • Create New...