Jump to content


harts

Članovi
  • Posts

    79
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,036 profile views

harts's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Super, hvala ti na savetu! Reci mi sta mislis o Primare DAC-30 ako si imao prilike da ga cujes?
  2. Izvinjavam se sto dizem temu iz mrtvih, ali kratko pitanje da ne otvaram novu. Koje biste pojacalo pre odabrali uz ove slusalice EAR HP4 ili Pass HPA-1? Takodje i neka preporuka za DAC bi mi dobro dosla, cenovni rang izmedju 1-2k.
  3. Preporuka, sve sam kupovao u istoj prodavnici a izbor je bio QED ili oelbach, nisam zeleo puno da se cimam oko izbora kablova i slusanja, nisam ni siguran da bih primetio ja sada tu neku bitno razliku, za to ipak treba malo vise iskustva. Siguran sam da postoje mozda i bolji izbori, ali ipak mislim da nije vredno cimanja..
  4. Posto sam danas konacnomontirao i stalke i sada kada je sve leglo na svoje mesto, red je i da se javim sta sam pazario. - Izvor: Tidal HiFi, razmisljam da uzmem roon godisnju pretplatu, mnogo manje opterecuje CPU nego tidal native player, jedino me nervira sto kosta 120$ godisnje. Malo je previse za jedan player koji je doduse ubedljivo najbolji koji sam video i probao. - Dac: Nema ga, koristim mac izlaz i poprilicno sam siguran da bez 300eur ulaganja ne bih dobio nista bolje od ovoga sto on nudi. Par ljudi mi je to i potvrdilo koji su ga uporedno testirali. - Stereo kabel: QED Performance Graphite - Pojacalo: Audiolab 8200a - Zvucnicki kablovi: QED XT40 sa Airlock MET bananicama, 3m duzine - Zvucnici: Bronze 2 - Stalci: Model tribe od Boze iz Novog Sada Zakljucak svega je da sam zuvno i izgledom komponenti prezadovoljan, ispunjavaju sve moje potrebe i nadam se da cu biti miran narednih X godina Jedino sto cu jos testirati u sistemu su neki dac-ovi kada osetim potrebu za tim pa cu videti ima li smisla ulagati novac.. Inace zvucnici ispunjavaju prostoriju od 45m2 bez ikakvih problema i time sam posebno odusevljen, basa ima na pretek i jako se lepo snalaze u prostoru.
  5. harts

    Micromega MyDac

    Probao je covek da koristi i televizor kao output i cd player, probao je sve ulaze koje dac ima i nije poenta u tome. Poenta je da dac pucketa i kada su iskljuceni svi input kablovi fizicki u njemu, znaci kada je na standby-u on pucketa. To moze da bude vezano za struju u stanu, ali posto je njegov drugar probao kod sebe dolazimo do toga da nije ni to. Na DAC-u je najnoviji firmware, tako da je i ta opcija iskljucena. Ostaje jedino da predlozite coveku dobrog majstora ako znate, pa da covek pogleda sta je u pitanju..
  6. harts

    Micromega MyDac

    Ne moze da bude nikakav sukob drajvera, sistem vrlo dobro zna koji drajver je gde potreban. Probaj na drugom kompu, ako se isto desava bojim se da je do uredjaja.
  7. Ne, ne nema nista od tih LS50, to sam spominjao kao upgrade jednog dana ako bih pomerao poziciju stola itd. Jel ima neko predstavu kako bi se audiolab 8200a uklopio sa NN-ovima? Takodje zanima me i koje pojacalo se preporucuje uz njih. I kako bi se NN-ovi pokazali prilikom reprodukovanja losijeg kvaliteta muzike? Za njih sam poprilicno zainteresovan, i posto trenutno nemam nikakav sistem razmisljam da uzmem tog lab-a i bronze 2, postavim kod mene sve lepo kako treba nabavim neki dobar dac itd i posle par meseci kada vidim dobro kako to svira uzmem NN-ove na slusanje kod sebe, tako cu najbolje znati sta dobijam a cenovno nije neka razlika i necu mnogo izgubiti. Takodje da odmah pitam kako bi i spendori legli na taj audiolab.
  8. Slusao sam danas LS50 razlika u zvuku postoji, bili su nakaceni na A19. Ali nisam siguran da mi je to sada potrebno, nerviralo bi me da imam zvucnike iz kojih izvlacim dosta manje od njihovog maksimuma. A da idem tek tako na sistem od 2000, mislim da nema potrebe, posebno sto bi tu onda jos trebali da dodju dac, kablovi, stalci i to odmah vise nije ni 2000 nego 2500. I ti LS50 mi se drasticno vise zvidjaju po izgledu od s3/5r2, a kapiram da bi posle i lepo legli na audiolaba ako se odlucim za ugrade.
  9. ~650eur Mislim da se siva i vise svidja.
  10. Nisam toliko prolupao, slusao sam ga samo ovde u ns-u imaju crni model koji bi zeleli da zadrze zato sto imaju crni CD koji ide sa njim u paru.
  11. Nisam siguran, stoji u 4Audiu taj primerak (siva boja) koji bi stigao za novi sad ako se odlucim za njega.
  12. @macan Iskreno jesam nestrpljiv, ne mogu sada da trosim vreme na sva ta silna probavana itd, da se neckam 100 godina, probam sve moguce kombinacije. Vise vredi moje vreme provedeno u salonima slusajuci sve te kombinacije nego sto cu novca da izgubim ako ne napravim toliko perfektan izbor, cak mi se ne cima ni do beograda. Nisam se zalepio za tu cenovnu klasu, trazim zvucnike sa bass reflexom napred i konkretno ovde nisam dobio ni jedan predlog zvucnika ispod 1000eur a da su zvucnici novi. Inace uopste nije iskljuceno da cu zameniti kutije sa daleko skupljim za koji mesec, samo da ja pocnem fino da uzivam u muzici i posto sam nasao kutije koje mi se svidjaju, bolje da odmah uzmem kvalitetnije pojacalo nego da uzmem jeftinije pa posle da moram da menjam oba. @Aleksandar75 Tnx na predlogu, ali sam se nekako odmakao od aktivnih kutija. Sve sto sam poslusao u playeru i mitrosmusic mi je bilo bas bezveze. http://shop.4audio.rs/shop/kompleti-zvucnika/bose-companion-50/ Ovo je zvucalo daleko slusljivije od bilo kog aktivnog monitora koji sam poslusao, a i savrseno idu iz racunar. Nego hoce li se neko izjasniti o tom audiolab-u?
  13. @macan Znam da je bolje, ali ne znam koje bih kupio a da su nove, nisam nasao nista konkretno sem BX2 i Q300. Ako mi se vec sada daju pare, kontam da uzmem bolje pojacalo pa cu posle videti da upgrade-ujem kutije. Inace Bronze 2 mi se svidja i ne bih sada da izgubim gomilu vremena na trazenje zvucnika. Nego kakva su misljenja o doticnom audiolab-u? Sto se tice DAC-a, cuo sam da macbook ima dosta dobar, ali bih svakako kupio nesto od par stotina eura ako primetim da dobijam bolji zvuk, zato sam i pitao. @perodeformero Kako bi se ti zvucnici snasli u prostoriji od 45m2? I na par mesta sto sam procitao deluje mi kao da bi mi trebao sub.
×
×
  • Create New...