Jump to content


Contraband

Članovi
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,196 profile views

Contraband's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Naime, od jutros pik metar za desni kanal stoji ovako, kao da neprekidno protiče neka buka kroz taj kanal, a ne registrujem ništa neobično niti preko zvučnika niti preko slušalica. Takođe, dešava se koji god input da mu izaberem.
  2. Zapravo mi čovek i jeste vratio deo para na ruke i platio majstora Al jbg, ili majstor nije nešto uradio ili ja negde grešim, boli me koliko sam nemoćan da odmah proniknem u problem
  3. Baš tako sam i probao, ali svejedno isključi ceo izlaz kako god da prebodem. Probaću i sutra sa ovim SAL dvosistemcima, mrzi me da ih sad tražim po mraku. .U tom slučaju, odneću i kutije na proveru kod majstora, jer ne bih sam da otvaram sa mojim veoma ograničenim znanjem
  4. A ne ne, moje kutije imaju štipaljke pozadi; imao sam JVC trosistemce s takvim kablovima koje sam prodao baš iz tog razloga, pa sam onda u nekoj razmeni uzeo ove podnostojeće. Da li je moguće da unutar same zvučne kutije ima neki kratak spoj? Ili je možda omaža prevelika za pojačalo?
  5. Serviser kod kojeg sam poslednji put bio tvrdi kako ga je isprobao preko vikenda i kod njega nije ništa prekidalo. Sad sam zvao da ga pitam na kakve zvučnike je isprobavao, on kaže- na Magnat trosistemce. Imam ovde SAL rezervne dvosistemce, pa ću da isprobam s njima.
  6. Ne, štaviše, kad mu isključim izlaz za zvučnike onda neprekidno radi bez problema Nije, ceniš da mu to pravi problem?
  7. Pojačalo je, nakon kupovine, prvo odneto na popravku gde su promenjeni kondenzatori i prelemljeni kontakti na matičnoj ploči jer je pravilo probleme. Potom je zamenjen TA7137P čip. Na kraju sam, po savetu, promenio kablove koji vode do zvučnika (što sam svakako hteo da uradim u dogledno vreme) kako bih eliminisao i taj problem iz jednačine. Ništa od toga nije pomoglo, jer izlazni relej u pojačalu i dalje pokušava da se zaštiti od nekog kratkog spoja ili druge nepravilnosti, te posle par minuta rada počne da cakće i prekida signal, dok na kraju sasvim ne iseče. Pošto sam pojačalo kupio za 150 evra polovno, plus skoro 100 evra uložio u popravke koje ne daju rezultate, da li da ga prodam za delove, bacim ili da budem uporan i pokušam da mu nađem leka? Da li su, možda, same zvučne kutije u pitanju? Trenutno imam Universum podnostojeće četvorosistemce. Međutim, Aiwa AX7550 risiver koji sam imao pre ovoga nije imao nikakav prigovor na njih, štaviše, gurao ih je bez problema. Da li postoji mogućnost da je u njima kratak spoj?
  8. Ovaj model je u pitanju: https://www.vinylengine.com/library/dual/604.shtml Nisam iz BG, al dobro bi mi došao kontakt od čoveka; ako zaista može da mi napravi takav prelaz, gramofon ne bih ni da otvaram uopšte.
  9. Gramofon, pošto je iz stare nemačke proizvodnje, ima DIN izlaz, a za kačenje na pojačalo koristim prelaz priložen na slici. Pošto mi taj prelaz stvara probleme jer prekida, a nigde ne mogu da nađem da neko prodaje baš takav DIN na činč prelaz (koji ima izvučenu posebnu žicu za uzemljenje), koliko se isplati da serviser otvori gramofon i zameni komplet audio kabel? NAPOMENA: Ne želim da se bilo šta drugo menja u gramofonu- samo zamena kabla i to je to. Molim bez komentara kako bi valjalo premostiti prekidač ili nešto slično .
  10. Ma da, pogrešno sam napisao u samom postu, skontao sam, no kad pogledam sliku i ono što sam naručio, oznake se poklapaju
  11. Hvala Zexx, čipovi naručeni, kupiću odmah dva komada radi dodatne sigurnosti
  12. Zanima me da li neko od članova prodaje elektronske komponente ili može da me uputi na nekoga ko prodaje? Treba mi čip koji ide u napajanje pojačala Marantz PM400, a koji mi je zveknuo nedavno. Oznaka čipa je TA 7137 P.
  13. Lemovi su dobri, ni elektreoliti ne deluju loše, no ipak ću i njih proveriti
  14. Pre dve godine sam se javljao u vezi problema sa ovim ekvilajzerom, tad je servisiran i mislio sam da je problem rešen. Međutim, tačno nakon dve godine, problem se ponovo pojavljuje i izluđuje me veoma. Naime, posle par sati rada, samo se isključi i neće ponovo da se uključi dok ne prođe neko vreme. Odnosno, nekad je bilo par sati, sad je razmak sve manji i manji. Postoji li u njemu neka sigurnosna zvrčka za koju ne znam? Da li možda treba prekidač da se zameni i gde bih to mogao da nabavim? Napominjem da nijedan od ostalih uređaja u mom sistemu (audio tajmer, risiver, gramofon, kasetni dek i vu-metar) ne pravi sličan problem.
×
×
  • Create New...