Jump to content


dvv

HiFi distributer / proizvođač
  • Posts

    1,264
  • Joined

  • Last visited

About dvv

  • Birthday 05/23/1953

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Belgrade

Recent Profile Visitors

1,539 profile views

dvv's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. To ne znam, ali vidim da jednako nemaÅ¡ veze ni sa pismenosti. UmeÅ¡ li bar sam da zakopÄeÅ¡ Å¡lic?
  2. Å ta reći, a ne zaplakati? I ovo je glavni i odgovorni urednik jednog Äasopisa, glavni moderator jednog foruma, a kada sabereÅ¡ - nula.
  3. Ti znaš kao i taj iza tebe. Onaj "što nema Internet", ali je u "Private" modu.
  4. Å to sve zajedno lepo govori o konzistenciji firme H/K. Imaju svoj stav i taÄka. Ja cenim firme koje imaju svoj stav, posebno onda kada se i ja slažem sa njim.
  5. Kajzerice, ima neki CM 0,5? Å alim se, ali ja bih ovde spomenuo B&W 601 ili 602, ne znam koji je trenutno aktuelan. Ima svoja ograniÄenja, ali je to jedna od najboljih kutija u toj klasi, bar ja tako mislim. Ako je polovno, pogledati i Å¡ta se može dobiti od Tannoy-a i od Infinity-ja, starije serije kada su joÅ¡ bili ozbiljni.
  6. dvv

    tannoy?

    Pošteno! Ja bih probao kako Aco kaže, uporediš i znaš, nema više nagađanja.
  7. Pa da vidiÅ¡, i nije. H/K je oduvek zagovarao diskretan pristup, stav sa kojim se liÄno potpuno slažem, principijelno. Ne treba preterivati, neke stvari, na primer CPU, jednostavno nema smisla raditi diskretno, ali klasiÄna audio kola, apsolutno da. Na taj naÄin, projektant zadržava punu kontrolu nad zvukom jer može da podeÅ¡ava kolo kako mu se sviÄ‘a, a za svaku funkciju može da odabere idealan tranzistor za baÅ¡ taj posao. Svojvremeno sam imao H/K 730 CD ÄitaÄ - ista priÄa. Svuda gde je to imalo iole smisla, strpali su diskretna kola. Nemam ga viÅ¡e jer mu je pogonski mehanizam otkazao, a mene je mzelo da se bakćem sa time, već je doÅ¡lo vreme problema nabavke rezervnih delova, nego kada ti crkne, baci ga i kupi novi. Pogledaj njihove kasnije proizvode, na primer moj preamp Citation 21 - jedini integrisani operacioni pojaÄavaÄ se nalazi na pojaÄavaÄu za sluÅ¡alice, sve ostalo, ukljuÄujući i stabilizaciju napona, je uraÄ‘eno diskretnom tehnikom.
  8. Moj saveti ti je da ipak razmisliÅ¡. Jeste predpojaÄavaÄ joÅ¡ jedan sloj elektronike, ali ima on i svojih prednosti. Tu je trik da ako ikako možeÅ¡, probaÅ¡ neki konkretan model pre kupovine. Ja bih ti savetovao da pogledaÅ¡ sledeće modele: 1. Luxman C-03. PredpojaÄavaÄ koji se parvio duže od bilo kog drugog u poznatoj istoriji, punih 9 godina, najprodavaniji predpojaÄavaÄ firme Luxman. Vrlo neutralan lako se uklapa u razne ambijente, Å¡to nije niÅ¡ta Äudno imajući u vidu da svaki stepen u njemu koriti FET-ove. Ima najbolju loudness krivu koju sam ja ikada Äuo na bilo Äemu. Jedina mana mu je to Å¡to ne podržava paralelni rad sluÅ¡alica i pojaÄavaÄa snage, nego ili-ili. Cena kod nas je tipiÄno oko €250, ali može varirati. 2. Harman/Kardon Citation 21. Manji od dva Citation modela, ali osnove su im potpuno iste, veći model 25 ima daljisnki a 21 nema, model 25 ima joÅ¡ neke dodatne funkcije koje bar meni ama baÅ¡ niÅ¡ta ne znaÄe. TakoÄ‘e jako neutralan i veoma Å¡irokopojasan, ali na žalost dosta redak kod nas. PojedinaÄno, cena nepoznata. 3. Marantz 3250B. Stara serija iz 1978-1980, sufiks "B" oznaÄava prisustvo MC pred-predpojaÄavaÄa. Topliji zvuk, sjajno upakovan od vrha do dna. Ima potenciometar za loudness, pa neka se svako naÄ‘e gde mu se sviÄ‘a. Veoma dobra Phono sekcija, minimalistiÄki pristup. Cena €200-250, kako kada. Redosled navoda oznaÄava i moje liÄne prioritete izbora.
  9. Da, stvarno ne znam zaÅ¡to nam to priÄaÅ¡ ... :D
  10. Još jednom, hvala za link, znam taj sajt. Instrumenti nisu baš u mraku, svetle neke sada normalne sijalice, ali levi (Signal strength) ne radi, blokirala ga je istopljena plastika. No, to nije to, naravno, nema druge nego zameniti ih, što ću i uraditi prvom zgodnom prilikom.
  11. Koliko ja nazirem sa slika, sve je maniru H/K, odnosno diskretno, mnogo tranzistora, malo integrisanih kola.
  12. dvv

    tannoy?

    Između B&W i Tannoy-a, ja bih uvek pokušao pre sa Tannoy-em. Moja prva asocijacija uz Tannoy je toplo i prijatno. Ali, Struja je u pravu, to dok se ne isproba na licu mesta, ništa se ne zna zasigurno.
×
×
  • Create New...