Jump to content


thezox

Članovi
  • Posts

    182
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by thezox

  1. Negde je vise, a negde manje primetno ali tako je u svim sobama. Osim tamo gde se koriste(da mnozina) bolji wooferi tipa SVS.
  2. Ja sam pre par godina kupio novu at95e u blister pakovanju i jedan kanal je bio oko 30% tisi od drugog.
  3. Nailazio sam na dosta kompjutera koji su imali ovakav problem. Mislim da to uglavnom bile sklapane masine. Moj savet bi bio da se za PC koji treba da pokrece Foobar itd. pazari neki lenovo, Dell itd. Na KP je polovan lenovo i5 2 gen. oko 100 e. Mada coveku sa YT se cuje i na Apple-u
  4. Imao sa priliku da se igram N15D par meseci. Zelim da pohvalim dj.nik za korektnost u opisu uredjaja sto se tice Android aplikacije i ostalog. Svako dobro!
  5. Na prodaju front loader u pristojnom stanju za svoje godine. Po oglasima ima dosta FL gramofona ali su uglavnom tangencijalni ili midi velicine. Ovo je full size gramofon sa standardnom ruckom. Na njemu je Ortofon OM 10 kupljena nova i slusana 20-tak sati. Od nedavno se javlja zujanje pa bi novi vlasnik mogao time da se pozabavi. Proba pozeljna, izbegao bih slanje. Cena 100e 0603222282 https://www.vinylengine.com/library/sony/ps-fl5.shtml
  6. Bio je na kp neko vreme, prijatelj prodavao i nije bilo ozbiljnih kupaca pa mi je dao na rate. Prvo sam ga uzeo na probu na nedelju dana. Razlog sto je ostao je ono sto se nalazi izmedju zvucnika. Vokali genijalni. Lepsa i preciznija scena od svega do sad - Arcam alpha 5+, Sony ES risiveri, osvezeni Grundig V7000, jeftini Luxman. To je i ocekivano jer kosta odprilike kao svo ostali zajedno BTW sve to na Audience 50 kutijama. Jako zadovoljan.
  7. Zna li neko nesto o Chord Chrysalis kablu? To je RCA na DIN koji sam dobio uz Nait 5.
  8. thezox

    Sony PCM F1

    Nisam znao za Sonijev sistem ali sam devedesetih u jednom studiju u Zemunu video Alesis ADAT - slican sistem koji je koristio S-VHS kasete i na njih upisivao 8 kanala digitalno. Koliko sam razumeo to je bila neka prelazna varijanta izmedju analognih trakasa i potonjeg hard disk recordinga u manjijm studijima.
  9. A ja mislio da je samo moj Philips krsina.
  10. Samo sam se nadovezao na Bujin komentar u stilu tabloidskih naslova. Nisam ni poslusao test. :)
  11. Zanemecete kada cujete koliko ne cujete!
  12. Ne moze to bez Scepe! Brzo da nam ozdravis.
  13. Sto ne znaci da nije u pravu.
  14. Prave ih Diapason iz Italije ali da, puno drvo je prekomplikovano i skupo i ne daje dobre rezultate.
  15. Danas sam odgledao po ko zna koji put pa se setih
  16. Definitivno to nije NOS DAC. Ja sam sinoc u speedu i zelji za eksperimentisanjem odlucio da je to NOS DAC bez ikakve provere. Samo na osnovu UPSAMPLE dugmeta. Unutra je AK4395 128X oversampling dac. Hvala Zexx-u na pomoci. Ab izvini heo sam da pomognem.
  17. Od mene. Moguce da gresim. U njihovom uptstvu, opciju BYPASS opisali su kao NOS.
  18. Stello ce biti kod mene par dana. DAC podrzava 192/24 preko s/pdif-a, a preko usb-a samo 96/24. To sam video tek kad sam ga prikljucio na svoj komp. Mozemo da pocnemo da se dogovaramo oko slusanja na nekom vasem sistemu i softveru.
  19. Za sad Foobar i Sox plugin, eventualno Album Player. Ako mu otmem dac na par dana, javicu pa cemo se igrati.
  20. Idem veceras kod drugara koji ima Stello DA100 Signature. Taj DAC ima opciju iskljucivanja ovaramplinga. Ako sam dobro shvatio treba da uporedim bitperfect + DAC OS vs softverski upsampling + NOS DAC?
  21. Niko ni ne tvrdi da se pomeranjem klizaca ne cuju razlike.
  22. Koji god softverski filter primenili, nasi DAC-ovi (koji nisu Ayre) ce dodati svoj fabricki linear-phase filter i opet cemo imati pre-ringing. Poslednji pasus iz prilozenog PDF-a kaze: In addition, this exclusive advance in digital audio reproduction is included in the Ayre QB-9 USB DAC, achieving the most natural and realistic sound available from computer-based audio systems. Treba nam Ayre QB-9 da bi culi boljitak.
×
×
  • Create New...