Jump to content


Audioholic

Novi članovi
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

About Audioholic

  • Birthday 01/05/1974

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

1,582 profile views

Audioholic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. https://listen.tidal.com/album/12130407
  2. Pre ove situacije i što se tiče shipping-a prema Srbiji, ubedljivo najpovoljniji je bio španski Amazon, pa UK, pa DE, pa US i ubedjlivo najnepovoljniji FR.
  3. Počelo je onog trenutka kada su zatvorene granice u Evropi. Ne postoji opcija standard shipping=a koja je bila do tada. Ista je priča sa bilo kojim Amazonom što se tiče shipping=a. Verovatno, kada se potpuno otvore granice i transport vrati u normalu, i shipping će biti kao ranije.
  4. Velika kolekcija za ljubitelje Jazz-a. Svaki snimak (kaseta), ima uvod sa komentarima kolekcionara. Moguć je FLAC download. Članak: Collection Spotlight | The David W. Niven Collection of Early Jazz Legends, 1921-1991 - RE:VIVE Link: https://archive.org/details/davidwnivenjazz&tab=collection Napomena: nisu audiofilski snimci
  5. Rival Sons - Feral Roots
  6. The Allman Brothers Band - Trouble No More: 50th Anniversary Collection
  7. U potpunosti se slažem što se tiče Amazona.[emoji106] Što se tiče mog iskustva sa njima u ovih nekoliko godina kupovine , maksimalno poslovni i orijentisani ka kupcima. Samo da ih ne ureknem[emoji16]. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
  8. Evo da otvorim temu sa savetima za kupovinu sa Amazona. Ako neko ima još neki savet/predlog/trik, samo napred! Cene na Amazonu variraju od države do države, pa ne mogu da kažem da je jedan Amazon povoljniji od drugog. Za kupovinu diskova i ploča sa Amazona najviše koristim Heidoc sajt koji je meni pomogao u kupovini/nalaženju najpovoljnije cene. Svaki CD ili ploča na Amazonu ima svoj ASIN broj (Amazon Standard Identification Number). Kada dođete do broja, taj broj kopirate i unesete na Heidoc sajt https://www.heidoc.net/amazon/amazon_global_check.php?asin=B00XDCB8XU (namerno sam ostavio direktan link, obzirom da ako samo odete na Heidoc.net, nije baš jednostavno naći Amazon cene). Kada pronađete traženi album, klikom na album dobijate cene na svim evropskim Amazon sajtovima, zajedno sa hiperlinkovima ka artiklu. Za ostale Amazon sajtove, imate direktan link ka Amazon sajtu i artiklu koji vas zanima, pa možete ručno da proverite cenu. Pretragu možete da vršite i po nazivu, ali obzirom da ASIN broj precizno određuje i izdanje i vrstu medija, to mi je najbrža i najtačnija varijanta. Isto tako, sama pretraga na sajtu nije ograničena samo na muzičke medije. Srećno sa kupovinom!
  9. Ja sam imao negativno iskustvo sa njima. Kupovao sam i diskove i ploče od njih, i sve je bilo u redu do trenutka kada su mi poslali pogrešnu ploču u odnosu na onu koju sam naručio. Obzirom da sam od njih kupovao preko Ebay-a, a ne preko njihovog sajta, napisao sam im poruku/reklamaciju na koju su odgovorili tek nakon nekoliko mojih poruka i zahtev je bio da im vratim/pošaljem ploču, na najjeftiniji mogući način, i kada ploča stigne kod njih oni će ili poslati ploču koju sam naručio ili refundirati novac. Ploču sam poslao i nakon toga nekoliko puta slao poruke, na koje nisu odgovarali. Kada sam kontaktirao Ebay povodom ovoga, prodavac se javio i odgovorio da nisu dobili ploču. Ovo naravno nije istina i da sam uradio kako su tražili (najjeftiniji mogući način slanja), ne bih dobio ni povraćaj novca ni ploču. Ploču sam poslao sa treking-om i tek nakon skenirane strane na kojoj je pisalo da su ploču primili u roku od 3 dana od slanja, dobio sam novac nazad. Sve ovo je trajalo više od 3 meseca. Ja više ne kupujem kod njih.
  10. Hvala. Za danas sam dogovorio slušanje Lindemanna. Što se tiče Young-a, već sam napisao da je cena trenutno viša od one koju sam spreman da platim za taj DAC. Videćemo još... Nigde ne žurim što se tiče kupovine. Ako je Lindemann ono što mi odgovara zvukom, onda ću ga kupiti. Ako ne, onda potraga i dalje traje. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
  11. Ni ja ne koristim slušalice, a imam phono preamp. Zadnjih nekoliko meseci, uglavnom slušam diskove (iz raznoraznih razloga, a ponajviše kao neko rešenje koje nije ni kompjuter ni gramofon). Ono što mi nedostaje kod ovog modela jeste upravo "streaming", koji postoji na modelu 20. Slušao sam na sajmu Lindemann (ne znam koji model), mislim pretprošle godine i generalno mi je zvuk bio nekako "hladan", ali ne znam da li je to bilo do izvora ili do nečeg drugog (zvučnici, pojačalo,...). Ni iznos koji trebam da odvojim nije mali, tako da generalno su to sve razlozi koji me koče. Što se tiče oziljlnosti kao kupca, to nije problem - ne bih postavljao pitanje da ne planiram kupovinu. Razmišljao sam i o M2Tech Young MKiii dac-u sa posebnm napajanjem, ali mi je cena trenutno malo viša od one koju sam spreman da platim.
  12. Zdravo svima, da li je neko imao prilike da sluša Lindemann Musicbook 15 i kakvi su utisci? Konkretno me zanima ovaj koji je na oglasima na KP https://www.kupujemprodajem.com/Audio/D-A-konvertori/AKCIJA-Lindemann-Musicbook-15-NOVO-64664595-oglas.htm?filter_id=147. Hvala unapred na odgovorima/savetima.
×
×
  • Create New...