Jump to content


Zuba1970

Članovi
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

About Zuba1970

  • Birthday 03/04/1970

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

1,100 profile views
  • aco

Zuba1970's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ajd da ozivim temu. I mene ona interesuje. Elem moja majka je imala Sony HDD DVD rekorder sa HDD-om ali je on mogao da snima samo analogni signal . Zbog toga sam joj kupio DVB-C/T resiver Amika koji ima opciju snimanja. E sad gledam ove Panasonic snimace ali vidim da imaju samo T/T2 tjunere nemaju DVB-C tjuner. Pitam jer koristim kablovsku televiziju AVcom sa koje bih mogao da snimam. Pa me interesuje ima li negde snimaca slicnih ovim Panasonikovim ali da imaju i DVB-C tjuner? Ja koliko se secam nisam nesto naletao trazeci ih. Pa rekoh da pitam mozda neko ima neki predlog. Prethodni tv(LG) je imao opciju snimanja na HDD ali da se on koristi i gleda samo na tom tv-u(neka vrsta zastite autorskih prava). Mozda nesto ovako: http://www.amazon.de/Panasonic-DMR-BCT745EG9-Festplatte-DVB-C-Tuner-Einkabelfunktion/dp/B00LUQ0KXK/ref=dp_ob_title_ce
  2. Pa da desava se da ti jeftiniji otvaraju dosta formata. Koristim PotPlayer a graficka mi je ATI Radeon HD6450.
  3. Hvala ti na ovim stvarima obraticu paznju kad je polozaj kablova u pitanju.
  4. Trenutno gledam BluRay filmove skinute sa neta na plazmi tako sto mi je pc HDMI kablom vezan za tv. Filmovi su velicine nekoliko desetina GB. To je privremena varijanta. Ono zasto sam pokrenuo temu jeste cinjenica da me malo nerviraju "titrajuci" pikseli koji se vide kad se priblizim tv-u(blize nego sto inace gledam sa 2.2m razdaljine). Mislio sam da nije mozda do HDMI kabla. Nekoliko ljudi mi je reklo da je taj sum koji ja vidim normalan kod plazma panela. Mene zato konkretno interesuje da li neko zna da li ovi noviji BDplayer-i citaju vecinu fajlova kao sto to rade mediplayeri? Znaci ne filmovi MKV formata naprimer do10-ak GB vec m2ts fajlovi Remux filmovi od preko 20/30 GB Full BluRay filmovi. Filmove bih pustao sa ex HDD-a preko USB porta na playeru. Inace imam Panasonic plazmu ciji player nije bas najsrecnije resenje. Razmisljao sam cak da mozda treba da uradim podesavanja kod HDMI ulaza preko kog gledam filmove.
  5. Na te zvucnike bi ti isli Rotel RA-10/11/12. Samo su oni bar 11/12 skupi ili mozda Marantz PM6005. Samo su ovde B&W 685.
  6. @Aleksandar75 "Slika je nekako previÅ¡e oÅ¡tra, sve suviÅ¡e ''realistiÄno'', kao da se deÅ¡ava tu ispred gledaoca ''live''... Meni to smeta, film gubi svoju suÅ¡tinu. Kao da gledaÅ¡ VHS snimak neke svadbe ... Ili ja jednostavno ne mogu da se naviknem na promenu?" Ja kad sam prvi put gledao Full HD film imao sam isti utisak. Ali sam se navikao kad su filmovi u pitanju. Naravno kablovska tv je druga prica. U zadnje vreme jurim da skidam Live koncerte u HD ili Full HD formatu pa kad pustim na tv-u i koristim zvucnike to je milina. Ali to sam ja nekom to ne odgovara. Ali zato filmovi za odrasle u Full HD-u au sto bi rekao moj kum bubuljica se vidi.
  7. Kad se moze ocekivati realno da padne cena UHD tv-u od >50"?
  8. Da ti kazem iskreno ja nisam neki veliki audiofil. Ove sam zvucnike kupio 2002 na preporuku kuma (zao mi sto jedino ne kupih tada Rotela). Tad su se jos pravili u Engleskoj a koliko se meni cini sad se prave u Kini ovi novi modeli. Meni se iskreno dopadaju Mada ih ja iz nekih drugih razloga zadnjih godina nisam cesto koristio . U principu ono sto mogu da ti kazem je da daju dobar izbalansiran zvuk nista nije prenaglaseno. Doduse sve zavisi kakav zvuk ti "prija" odnosno sta slusas. Ali meni je ok zvuk dal je klasika u pitanju , dzez , pop ili nesto drugo (narodnjake ne slusam ). Nadam se da sam ti bar malo pomogao. Mozda bi bilo dobro da otvoris temu cisto mozda jos neko ima B&W pa da ti da neki strucniji savet u vezi njih.
  9. Znam da nema veze sa Sansuiem al me interesuje sta mislite za ovu kombinaciju? Stim da je Marantz skup. Moji zvucnici su B&W DM303
  10. A ja poverovao. Treba lepo proÄitati na slici kad se zumira. Otići ću do 4Audi-a Äisto da pogledam te NAD-ove.
  11. Odnecu zvucnike da cujem. Da cuo sam da su od skoro ponovo poceli da proizvode HI-FI komponente. Razmisljao sam i o NAD-u . Drustvo u svakom slucaju hvala na savetu i predlogu. Ono sto mi se dopada kod ovog Sansuia je opticki ulaz.
  12. Interesuje me ima li neko iskustva sa ovim pojacalom? Ima da se kupi kod nas. Njegove specifikacije: https://www.henleydesigns.co.uk/SAP-201V-p900 Korisnici ga hvale sem daljinskog koji mu po njima nije bolja strana. Inace trenutno imam Yamahu stereo receiver RX-396 RDS a zvucnike B&W DM 302. Znam da bih za njih isao Rotel ali je za mene on preskup a polovni se tesko nalaze pa me interesuje da li bi ovo pojacalo islo sa ovim zvucnicima? Da napomenem da nije hica kad je kupovina u pitanju ali cisto da znam ako bih menjao pojacalo. Prodavac rece da se pravi u Japanu. Iskreno nisam imao dodira sa Sansui-em.
  13. http://multimedia.benchmark.rs/multimedia_vesti/blu_ray_disc_asocijacija_potvrdila_4k_blu_ray_diskove
  14. Ono sto mene kod LED tv-a nervira je probijanje svetla (backlight bleeding). Aposto su 4K LED televizori onda je za predpostaviti da ce toga biti i kod njih.
×
×
  • Create New...