Jump to content


naum011fm

Članovi
  • Posts

    211
  • Joined

  • Last visited

About naum011fm

  • Birthday 10/22/1972

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  • Interests
    Audio & Broadcast Productions
    HI-FI & Music

Recent Profile Visitors

2,861 profile views

naum011fm's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Vanvremenski muzicar i umetnika. Neko ko je video dalje i sire, neko za koga granice nisu postojale, neko ko je gledao na svet drugacijim ocima. Neko uz koga sam odrastao! SOUND & VISION
  2. Sony DTC-1000ES (Problem pri reprodukciji) Cetiri godine imam ovaj DAT i pre par meseci se pojavio problem kod reprodukcije, zapravo kada stvamim DAT traku bilo koje minutaze i pustim ga u Play rezim rada, uredaj krene normalno da svira i nakon nekog vremena sam od sebe stane. To je umelo da se desava veoma cesto i u nepravilnim vremenskim intrevalima u toku reprodukcij. Onog trenutka kada stane sa reprodukcijom, ja mu ponovo dam komadu Play on krene da svira, i nakon nekog vremena opet sam od sebe stane, tako je umeo vrlo cesto da me zeza i da staje sam od sebe bukvalno kad mu se prohte, bez ikakvog raloga. Zanimljiva je medjutim situacija bila koju sam u medjuvremenu sasvim slucajno provalio! Jednom prilikom kada sam DAT traku od 120 minuta koju sam stavio u DAT pre pustanja u Play reprodukciju premotao do kraj i potom vratio na pocetak, zatim pustio DAT da svira, masina je bez ikakvih problema i stajanja u toku reprodukcije svirala od pocetka do kraja. Nakon konsultacija sa par prijatelja sa foruma koji se razumeju u problematiku DAT uredaja, i sa jednim inzenjerom sa Radio Beograda, koji je svojevremeno popravljao i odrzavao Sony DTC-1000ES dok su se koristili na Radio Beogradu, dosli smo do zakljucka da su SMD kondenzatori bili dotrajali i da oni prave problem prilikom reprodukcije, jer su vec bili zreli za zamenu. S'obzirom da u rezervi za deleove imam jos dva komada Sony DTC-1000ES, skinuo sam sa jednog DAT-a malo metalno kuciste u kojem se nalazi manja stanpana ploca na kojoj se nalaze ti SMD kondenzatori, i zamenio sa plocom koja nije valjala i koja je pravila problem u radu samog uredjaja. Nakon te zamene DAT radi bez ikakvih problema i normalno reprodukuje sve tipove traka. Slike u prilog.
  3. Da u pravu si polirani su, na predlog stoN_Cold-a i to uradjeno. Prva slika je nakon poliranja, a druga je pre.
  4. Wouldn't It Be Good (Special Extended Mix)
  5. Ooooo Cacos, pa gde si bre ti? DAT je nabavljen pre dve godine kao neispravan za sitne novce, glava mu je bila dotrajala, ali je besprekorno bio ocuvan i jako malo je bio koriscen! S'obzirom da u steku imam dve nove DAT glave za ovaj model, i jos dva rezervna Sony DTC-1000ES za delove, osposobio sam ga i koristim ga vec neko vreme.
  6. Sony DTC-1000ES (Problem pri reprodukciji) Cetiri godine imam ovaj DAT i pre par meseci se pojavio problem kod reprodukcije, zapravo kada stvamim DAT traku bilo koje minutaze i pustim ga u Play rezim rada, uredaj krene normalno da svira i nakon nekog vremena sam od sebe stane. To je umelo da se desava veoma cesto i u nepravilnim vremenskim intrevalima u toku reprodukcij. Onog trenutka kada stane sa reprodukcijom, ja mu ponovo dam komadu Play on krene da svira, i nakon nekog vremena opet sam od sebe stane, tako je umeo vrlo cesto da me zeza i da staje sam od sebe bukvalno kad mu se prohte, bez ikakvog raloga. Zanimljiva je medjutim situacija bila koju sam u medjuvremenu sasvim slucajno provalio! Jednom prilikom kada sam DAT traku od 120 minuta koju sam stavio u DAT pre pustanja u Play reprodukciju premotao do kraj i potom vratio na pocetak, zatim pustio DAT da svira, masina je bez ikakvih problema i stajanja u toku reprodukcije svirala od pocetka do kraja. Nakon konsultacija sa par prijatelja sa foruma koji se razumeju u problematiku DAT uredaja, i sa jednim inzenjerom sa Radio Beograda, koji je svojevremeno popravljao i odrzavao Sony DTC-1000ES dok su se koristili na Radio Beogradu, dosli smo do zakljucka da su SMD kondenzatori bili dotrajali i da oni prave problem prilikom reprodukcije, jer su vec bili zreli za zamenu. S'obzirom da u rezervi za deleove imam jos dva komada Sony DTC-1000ES, skinuo sam sa jednog DAT-a malo metalno kuciste u kojem se nalazi manja stanpana ploca na kojoj se nalaze ti SMD kondenzatori, i zamenio sa plocom koja nije valjala i koja je pravila problem u radu samog uredjaja. Nakon te zamene DAT radi bez ikakvih problema i normalno reprodukuje sve tipove traka.
  7. Akai GX-9 (Veliki Servis) Najzad posle dve godine resih da sredim moj Akai GX-9. Dek je inace nabavljen od prvog vlasnika pre dve godine, izuzetno dobro je ocuvan, nije puno koriscen ali s'obzirom na to da je model iz 85/86 godine krajnje je vreme bilo da ide na veliki servis! Poverenje za ovakav poduhvat je ukazano mom prijatelju, drugaru i kolegi sa foruma stoN_Cold-u. Kad je dek uzet, totalno je bio rastelovan (Rec kalibracija, Play mod), kod snjimanaj je desni kanal 2 db bio slabiji u odnosu na levi, sto se osetno moglo videti i cuti prilikom reprodukcije. S'obzirom da ovaj dek ima automatsku kalibraciju za sve tipove traka (Normal, CrO2, Metal), kompletno je sve bilo rastelovano, cak neke nove trake jednostavno nije hteo da kalibrise i ujedno da snjima na njima (Sony UX-S90 model iz 1998g). Kod reprodukcije je desni kanal osetno slabije svirao u odnosu na levi, kako po jacini kanala tako i po kvalitetu u samoj reprodukciji (osetno mutnije je svirao u odnosu na levi kanal), ne samo na kasetama koje su snimljene na njemu vec i na ostalim trakama koje su snimljene na drugim dekovima. Mehanicki dek je bio u dobrom stanju, mada po nekad je umeo da pravi problem oko zatvaranja vrata i utovara same kasete u polozaj za rad (standardna boljka kod Akia dekova), Sve u svemu jedan vremesni dek koji je bio zreo za generalan servis! Sto se tice srvisa, na deku su promenjene sve pogonske gumice, oba pinc rolera, mehanika je kompletno rasklopljena, ociscenja i podmazana, promenjena su dva trimera za Rec kalibraciju i ujedno kompletno podeseno snjimanje za sva tri tipa traka, reprodukcija je takodje kompletno podesena oba kanala su sredjena i kalibrisana, i sve ostalo je provereno i podeseno prema Originalnom Servisnom Uputstvu koje sam posebno nabavio sa Ebay-a. Nakon uspesno obavljenog sevisa moram da se zahvalim mom prijatelju stoN_Cold-u koji mi je uz veliko raumevanje i strpljenje izasao u susret i zavrsio kompletan posao oko ovog vremesnog momka.
  8. Akai GX-9 (Veliki Servis) Najzad posle dve godine resih da sredim moj Akai GX-9. Dek je inace nabavljen od prvog vlasnika pre dve godine, izuzetno dobro je ocuvan, nije puno koriscen ali s'obzirom na to da je model iz 85/86 godine krajnje je vreme bilo da ide na veliki servis! Poverenje za ovakav poduhvat je ukazano mom prijatelju, drugaru i kolegi sa foruma stoN_Cold-u. Kad je dek uzet, totalno je bio rastelovan (Rec kalibracija, Play mod), kod snjimanaj je desni kanal 2 db bio slabiji u odnosu na levi, sto se osetno moglo videti i cuti prilikom reprodukcije. S'obzirom da ovaj dek ima automatsku kalibraciju za sve tipove traka (Normal, CrO2, Metal), kompletno je sve bilo rastelovano, cak neke nove trake jednostavno nije hteo da kalibrise i ujedno da snjima na njima (Sony UX-S90 model iz 1998g). Kod reprodukcije je desni kanal osetno slabije svirao u odnosu na levi, kako po jacini kanala tako i po kvalitetu u samoj reprodukciji (osetno mutnije je svirao u odnosu na levi kanal), ne samo na kasetama koje su snimljene na njemu vec i na ostalim trakama koje su snimljene na drugim dekovima. Mehanicki dek je bio u dobrom stanju, mada po nekad je umeo da pravi problem oko zatvaranja vrata i utovara same kasete u polozaj za rad (standardna boljka kod Akia dekova), Sve u svemu jedan vremesni dek koji je bio zreo za generalan servis! Sto se tice srvisa, na deku su promenjene sve pogonske gumice, oba pinc rolera, mehanika je kompletno rasklopljena, ociscenja i podmazana, promenjena su dva trimera za Rec kalibraciju i ujedno kompletno podeseno snjimanje za sva tri tipa traka, reprodukcija je takodje kompletno podesena oba kanala su sredjena i kalibrisana, i sve ostalo je provereno i podeseno prema Originalnom Servisnom Uputstvu koje sam posebno nabavio sa Ebay-a. Nakon uspesno obavljenog sevisa moram da se zahvalim mom prijatelju stoN_Cold-u koji mi je uz veliko raumevanje i strpljenje izasao u susret i zavrsio kompletan posao oko ovog vremesnog momka.
  9. U potpunosti se slazem sa rokijanom. S'obzirom da sam i ja veliki ljubitelj JBL zvuka, a i posedujem kutije iz cuvene L-serije, mislim da je bolja u tvom slucaju ova druga kombinacija Infinity reference 61mk2 + Yamaha A1000. Mada sve je stvar ukusa, zapravo kakav ti zvuk volis! Dobro bi bilo ako takva mogucnost postoji, da oba para kutija probas na Yamahi i nakon toga se odlucis za kupovinu kutija.
  10. Bogami profo mislim da imas debeo razlog da castis! Aiwa XK-S9000, vise nego debeo razlog. Taj dek se tesko nalazi ovde kod nas, a i kad se njadje to je premija. U nedelju si se izvuko pa nisi castio, ali ekipa koja je bila u nedelju na berzi ti to nece zaboraviti!
  11. To lutkooo... Nista bez JBL-a! Svaka cast na kutijama, pravi izbor.
  12. Evo i ja da se oglasim! Vidim, isproziva me Kursum ni krivog ni duznog, pa i ja da kazem moju verziju dogadjaja. Revox B-215 OPAKA MASINA! Prosto nisam mogao da verujem kakav snjimak pravi. Razlika gotovo da i ne postoji izmedju snjimka i originala, ostao sam zateceni i bez teksta. A sto se tice cackanja po deku, tacno je da sam se malo igrao sa dekom, ali nije tacno da je to bilo u toku snjimanja, vec u pauzi izmedju dva snjimanje! Tako da...
×
×
  • Create New...