Jump to content


Deenon-xd

Članovi
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Deenon-xd

  1. Prijatelju napravio preradu na 1060 i svira bolje od originala, gazda prezadovoljan.Pozdrav.
  2. Krca44, probaj ovo: 1. Stavi ispod kutija nešto da ti visokotonci budu u visini ušiju 2. Stavi nazad deblju zavjesu i sa strane zvučnika nešto za upijanje zvuka 3. Policu napravi od ruske breze ( sendvič materijal ) Meni je puno pomoglo, a vjerujem i tebi će još kad napraviš ostalo po savjetima članova uživancija. LP.
  3. Imao sam sličan ako ne isti problem pa savjet provjeri spoj žica od pinova na zvučniku do ulaska na vanjski dio kalote zvučnika da se nije kojim slučajem odlemila ili raspala od vibracija jer te žice vremenom puknu i to skoro ne vidljivo. Probaj na maloj snazi plastičnom olovkom pomjerati spojne žice pa ako se zvuk izgubi ili popravi eto kvara ili je nešto drugo. Nadam se da si me shvatio. Pozdrav.
  4. Deenon-xd

    Luxman

    Evo jedan lijep snagaš kako dizajnom još ljepše kvalitetom zvuka.
  5. Ako može pomoći ja koristim dva kabla za spajanje pojaÄala i zvuÄnika. Za bas 4mm i za srednje i visoke 1mm u preÄniku, pitanje zaÅ¡to? Iz savjeta iskusnih audiofila sam dobio odgovor da za bas sekciju idu deblje žice jer troÅ¡e viÅ¡e energije nego srednji i visoki zato za ove druge idu žice sa manjim presjekom. To sam isprobao i tako se naj bolje Äuje. Kada sam napravio obrnuti test ( bas tanja žica visoki deblja žica ) dobio sam loÅ¡ zvuk tj. loÅ¡a dafinicija visokih i srednjih i hladan zvuk basa. Ima kutija sa tri para utiÄnica ( bas, srednji i visoki ) gdje se kombiniraju tri presjeka kablova za Å¡to bolji zvuk. Bit je smanjiti otpor, induktivitet i kapacitet kabla koji trebaju biti Å¡to manji e sad ko kako se snaÄ‘e, a i piÅ¡e na forumu o ovoj temi od prije. Kablovi u sebi mogu imati žice punog presjeka, deblje licne, tanje licne itd. ja koristim za bas 2,5mm sitne licne + 1,5 krupne licne, a za srednje i visoke 0,5mm krupne+ 0,5mm sitne licne to mi nekako odliÄno radi. Ono kako si povezao zv. konektore je dobro no bolje je kad kabel ide prvo na visoke pa na bas, a to ćeÅ¡ Äuti kad modifikujeÅ¡ kutije sa boljim kondoÅ¡ima, zavojnicama, ožićenjem i drugim radnjama i ne trebaÅ¡ praviti nikakve kratko spojnike. Ovo su kratka moja miÅ¡ljenja i iskustva pa ako su pomogla biti će mi drago prijatelju.
  6. Ja sam taj problem reÅ¡io sa WD multi medijom: u nju umetnem usb stick iz nje video signal ide u tv kao monitor, a audio izlaz analogni iz medije ide u dek ili stereo video i tako snimam. WD koristim za filmove ili za vanjski hard tako kad gledam film snimim neke audio scene na dek ili video. Multi medija je jeftinija od strimera ili sliÄnih ureÄ‘aja kao nova i kao polovna je joÅ¡ jeftinija, a zadovoljava zvukom i Äita sve formate.
  7. Jesi li nakaÄio vanjsku antenu ili neku žicu na FM antena input iza na risiveru? Ako nema antene nema ni zvuka tj. mute ili decoder off ili no antena ili sl. kod mene na Denonu bez antene nema zvuka, provjeri.
  8. Pozdravljam kolegu i podržavam tvoj rad jer i ja volim dobiti od ureÄ‘aja koliko se viÅ¡e može u zvuku i sve moje komponente sam modifikovao na isti naÄin kao ti. Evo par mojih savjeta ako može pomoći iz mog iskustva: gledaj da ti trafo koji ćeÅ¡ ugraditi bude sa EI jezgrom, ÄinÄeve sa zadnje strane zamjeni sa ( pozlaćenim CMC 24k gold plated RCA socked jacks- tako se zovu na ebuyu koje ja koristim, a imaÅ¡ i posrebrene, ako ne sve barem za cd, phono-in i pre-out ), ugradi drvene stranice na bokove pp-a. i napravi postolje od drveta na kojem će ti stajati pp., a drvo naravno izlakiraj bezbojnim lakom u viÅ¡e slojeva, ukruti gornji dio kućiÅ¡ta pp-a isto drvenom ploÄom koju izlakiraÅ¡ i samo staviÅ¡ na njega. Izvuci sa potenciometra toÄkić i ako je Å¡upalj ispuni ga sa kitom, silikonom, gumom ili sl. da bude otporniji na vibracije. Za kraj stavi pp. na Å¡iljke ili drvene nožice. Ostalo Å¡to si napravio po meni je OK. Vjerujem kako si opisao zvuk da će ti se joÅ¡ viÅ¡e poboljÅ¡ati i da ćeÅ¡ iz te komponente izvući maksimum odliÄnog zvuka u kojem ćeÅ¡ uživati i biti zadovoljan. Pozdrav i samo hrabro uz koju novu sliÄicu.
  9. Hvala na pomoći i predlozima ujedno pitao jednog drugara za buffer i kaže da stavim 90V i da ne brinem radiće ko podmazan. Kad to sve sklepam stavim slike i opis kako to radi. Pozdrav.
  10. Dobio sam cjevi po narudžbi 6h23p ali su ih kinezi dostavili u kutijama od drugih cjevi jer nisu imali original kutije ( mislim ), dakle cjevi koje se mogu koristiti na ovom bufferu su one koje sam naveo u postu i dodao bih joÅ¡ 6n11 cjevi koje mogu ići. Sad na ploÄici piÅ¡e od 48V do 110V. Koji napon odabrati?
  11. Kupio sam ovaj sastavljeni diy buffer koji ima balanced/unbalanced ulaz i unbalanced izlaz sa ruskim cjevima 6h23p, a mogu sledeće: 6DJ8, 6922, E88CC i sl. Buffer mi treba da mogu izmeÄ‘u ostalog sluÅ¡ati moj cd plejer Vincent cd-s1 preko balansiranog izlaza. Na ploÄici piÅ¡e da se napaja sa 6,3v za grijanje cjevi i 48V do 110V naizmjeniÄni sa sekundara trafoa za pogon istih. E sad pitanje koji je naj bolji ili optimalni napon za pogon istih cjevi u rasponu od 48 do 110 volti? Ako nekog zanima komplet doÄ‘e 71$ plus 7,50$ shippinga. Hvala i drugarski pozdrav.
  12. Prijatelj ima yamaha DSP-A 590 i infinity kutije 2 basa, 1 srednji, 1 visoki ( trenutno neznam model dugo nisam bio kod njega ali javim ), i na stereo modu se Äuju odliÄno no kad upali DSP mod jazz ili rock onda rastura sa dinamikom i muzikalnošću. Za sluÅ¡ati filmove je super, efekte odraÄ‘uje savrÅ¡eno, a zvuk bez saba je pun i filmski užitak je zagarantovan. Ovaj model koji želiÅ¡ kupiti je joÅ¡ napredniji od spomenutog tako da ne možeÅ¡ promaÅ¡iti. InaÄe moja iskustva s yamahom kako pojaÄalima tako i risiverima su pozitivna.
  13. Pozdrav svim Sony fanovima i moj skromni prilog: U autu cdx-gt 500, na polici cdx 555es i cdx-303es modifikacija lampe i dr. , pojaÄalo taf-730es modificirano, dvd plejer dvp-ns 590p modificiran, dekovi tck-590 i 670 modificirani lampama, crt-tv 29" i wokmen wm-fx43. Koliko ja imam sluÅ¡nog iskustva sa ovim ureÄ‘ajima kad se u njih ulože prihvatljiva novÄana sredstva i uloži danaÅ¡nja tehnologija elektroniÄkih djelova dobije se zanimljivo superiorniji zvuk u poreÄ‘enju na nemodificirani ureÄ‘aj, a o sluÅ¡anju na slijepo i usporedbi s drugim ureÄ‘ajima ne bih komentirao. Zato bez obzira Å¡to ljudi kažu meni je Sony kao izvor zvuka i slike ( cd, dvd, dek, tv ) odliÄan i mogu reći sve naj naj. SviÄ‘a mi se komfor upravljanja, puno korisnih funkcija, kvalitet izrade i dizajn. Uživajte druÅ¡tvo...
  14. Kolega napravi kako ti je stone rekao i samo tako bez pametovanja uspjeh zagarantovan i sam sam bar 20 visokotonaca EI i drugih sliÄnih na taj naÄin ( prstom ) ispravio usisavaÄem nikad. Pozdrav. Puno uspjeha. InaÄe moji miljenici Tanoy M2.
  15. Savitljivost takvog kabla je dosta dobra no jeste da je malo krući od licnastog no kad jednom staviÅ¡ ureÄ‘aj viÅ¡e ga ne pomjeraÅ¡ tako Äesto. Kabl se može i formirati tako da ne smeta ostalim zvuÄniÄkim ili ÄinÄ kablovima. Primjetio sam pokusima da licnasti strujni kabel daje mekÅ¡i muziÄki karakter pojaÄalu a puni bakreni profil Ävršći karakter. Zato kad pravim bolji strujni kabel onda oblankiram puni bakreni profil i izlemim sa srebrnim lemom a licnasti uzimam u stvari zvuÄniÄki kabel ( wireworld ORBIT -ima 6 ofc bakrenih licni i 4 posrebrene licne ) u jednom vodu tj. 4 voda u okruglom bužiru- biwire je kabel. Eto to je mix koji je meni dobitni i donio mi je odliÄne zvuÄne rezultate. Da ne zaboravim kad izlemim punu bakrenu žicu obavezno je poprskam sa CO2 iz vatrogasnog aparata iliti kriogena obrada.
  16. laky- strujne kablove pravim ovako: 1,7m bakrene žice puni profil 1,5mm 2kom. i 1,0mm bakreni-posrebreni licnasti profil 2kom. Onda ufrÄem jedan oko drugog puni profil i licnasti te ih stavim u termo bužir i sa fenom stegnem. Onda ta dva para ufrÄem zajedno i namotam oko njih ukrasnu tekstilnu mrežicu. Na kraju radnje svaki vod faza i nula ima puni i licnasti profil. Potom sve stavim u frižider (duboki na -25c ) i tako ostavim 3 dana. Kad se odmrzne onda ih ugradim u ureÄ‘aj. siroma- u Technicsu su mislim bili smd jrc4556 pa sam ih odlemio i stavio pozlaćeno podnožije i probao sa BB opa2134pa i AD 275g i oba su davala odliÄne rezultate pa sam onda ostavio BB 2134pa, a AD 275G sam ugradio u preamp pioneer c90 jer su mi tu trebali zbog voltaže. Na pioneeru isto BB 2134pa na izlazu, a na denonu signal ide direktno sa DA pretvaraÄa. Da napomenem joÅ¡, a to koristim već 25 godina, signal sa opampa ili ako je DA pretvaraÄ u pitanju direktno spajam sa ÄinÄevima preko otpornika od 80 do 120 ohma Å¡to znaÄi da signal zaobilazi sve otpornike, vezne kondoÅ¡e, mute tranzistore, releje i bakrene vodove na ploÄi. Spajam ih samo sa Äistom srebrnom žicom ( Jensen silver wire 0,5mm ) imate ju na ebayu. Ako tako netko joÅ¡ napravi onda da bi se izbjeglo pucketanje prilikom iskljuÄivanja ureÄ‘aja savjetujem zlatno hifi pravilo: 1. prvo ukljuÄi izvor ili source pa pojaÄalo 2. prvo iskljuÄi pojaÄalo pa onda izvor ili source Hvala na pažnji i pozdrav...
  17. Da se pridružim drugari sa: Technics SJ-MD100, Pioneer MJ-D707 i Denon DMD1000. Uvijek sam se pitao može li bolje reproducirati muziku neki ureÄ‘aj ako se preradi i odgovor je isti može. Tako sam ovu trojicu preradio ( promjena izlaznog opampa, preskakanje izlaznih otpornika,kondoÅ¡a,mute sekcije, bolji strujni kabal, ugradio pozlaćene izlaze za R i L audio i DIG OUT i joÅ¡ poneÅ¡to ) te sam ih onda usporedio s onim Å¡to sam sluÅ¡ao dok nisu bili preraÄ‘eni. Konkretno Technics prije svirao onako dobro bez nekog posebnog oduÅ¡evljenja no nakon prerade vidi vraga ne moÅ¡ vjerovat Å¡to iz njega izlazi. Puno veća pozornica i 3D, bass bez muljanja i dobio definiciju, sredina prirodnija i vedrija s puno emocija kod pjevaÄa i brzine te energije kod npr. klasika, gitare ili drum sekcije, a visoki koliko detalja i mekoće, a opet precizno i prostorno. Eto ukratko ono Å¡to se dobije poboljÅ¡anjima koje firme ne prave za nas audiofile. Stoga me ljuti kad puno njih loÅ¡e kaže o MD-cu, a da nisu Äuli neki preraÄ‘eni ureÄ‘aj. Toliko za sada ujedno sluÅ¡am sva tri ureÄ‘aja i uživam u dobro potroÅ¡enom vremenu sluÅ¡ajući kvalitetno reproduciranu muziku. Pozdrav...
  18. Ja sam u svog Marantza umjesto 2*6800 mf stavio 4*6800 ( model 1090 ) i dobio sam bolje odraÄ‘en bass ( dublji, precizniji, prirodniji, brži ), sredina ( puno Å¡ira, bolji 3D, pjevaÄi prirodniji, dinamiÄniji, instrumenti prezentniji ), visoki ( Äinele s viÅ¡e detalja i sliÄno tome, bolja pozornica, viÅ¡e Äistoće u mikro detaljima itd ). Ako nisi promjeni strujni kabal na pojaÄalu ali i iznutra isto sa istim žicama do sklopke on-of i od sklopke do trafoa pa ćeÅ¡ joÅ¡ viÅ¡e dobiti u zvuku kao Å¡to sam prethodno rekao jer sam sebi promjenio na svim ureÄ‘ajima ( cd, minidisc, tjuner, receiver, amp, preamp, deck, dvd itd. ).
  19. To su modificirani i u novim kućiÅ¡tima smjeÅ¡teni Yamaha pojaÄalo i Sansui cd-plejer.
  20. Ovako izgledaju moji m-2. Težina preko 40kg, materijal oplemenjena iverica, princip rada transmisija s izmjenjenom skretnicom ( kondoÅ¡i, otpori i ožiÄenje ). Original kutije su mi svirale malo tamnije i sporije kako u visokima tako i u srednjima i basu pa sam ih na skretnici otvorio koliko treba i dobio Å¡to sam tražio, a kutiju sam umrtvio s betonskim polÄicama zato su tako teÅ¡ke. Svako ulaganje u ovu kombinaciju se jako isplati. Isprobao sam razna pojaÄala ( Marantz pm 84, 1090, Pioneer a77-x, c-90 m90, denon 3300, yamaha a 1020, vincent 231 itd. tako da sa svima radi fantastiÄno i nećeÅ¡ se pokajati topla preporuka. Pozdrav...
  21. Moja preporuka ti je jeftiniji wireworld Luna ili skuplji wireworld Orbit. Oba dva su kablovi za biamp s tim Å¡to orbit ima pored bakrenih krupnih licni i srebrne krupne licne. Tako ja koristim Lunu za bass, a Orbit za srednje i visoke. Kabl je u basu odliÄan i definiran ( Luna ), a u srednjim i visokima je detaljan sa puno mikrodinamike i ima malo svjetliji karakter ( koristim ovu kombinaciju na pojaÄalu marantz 1090 retro 30 god. starom koji ima miran zvuk no sa ovim kablovima svira ekstra brzo, svjetlije i detaljnije ujedno bez iritacije doslovno kabel izvuÄe sve maksimum iz pojaÄala ). Probao sam i na AVR-u Denon 3300 i radi fantastiÄno moja preporuka...
×
×
  • Create New...