Aoxomoxoa

Članovi
 • Content count

  974
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Aoxomoxoa

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 09/11/1957

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

4,408 profile views
 1. Opisati ono što čujemo: audio terminologija

  Ja bih hi-fi uredjaje poredio sa automobilima.Da li postoji referentni auto? Ne. Koji cete izabrati? Neko po performansama,neko po izgledu,neko po brendu.Ali svako prema svom senzibilitetu.Ne vidim zasto bi bilo drugacije sa hi-fi uredjajima.Da li postoji referentni uredjaj? Ne.Oni treba da donesu zadovoljstvo pri slusanju,uz kvalitetnu izradu svakako.Na forumu treba samo dati savet kada je neko u nedoumici oko konkternog izbora.I naravno,izneti svoja iskustva sa dobrim uredjajima.
 2. NAD 2400

  U svakom slucaju,kupovina nijednog uredjaja od sada ne dolazi u obzir bez probe u mom sistemu.Sto se tice izgleda,nesto moram i da progutam kod starijih uredjaja,ako mi odgovaraju zvucno u potpunosti,za razuman novac(tj. za novac koji mogu da izdvojim).
 3. NAD 2400

  Ok.To mi treba.U mojim godinama nikad ne znas kad cu imati kratak spoj.Ovaj moj DIY snagas ima odlicnu zastitu.Spojis zice,on se iskljuci.
 4. NAD 2400

  Ok,imacu ga u vidu(cena je oko 150e),sto mi odgovara(u bliskoj buducnosti),ako u tom rangu cene bude nesto bolje,pitacu za savet.
 5. NAD 2400

  I onda mu to dodje kao da ih i nema?
 6. NAD 2400

  Nesto mi se ne svidja ta dupla pojacivacka sekcija.Mislim da degradira zvuk.
 7. Opisati ono što čujemo: audio terminologija

  Slazem se,sve je to tako.Racunam samo da je Kolarac nasa najakusticnija sala,pa je racunam kao reper.Najbolje je ,verovatno,na otvorenom.
 8. NAD 2400

  Ne znam zasto,ovo pojacalo mi se cini interesantno kao zamena za moje izlazno pojacalo. Pitanje je sledece: NAD 2400 je pojacalo snage,ali ima i potenciometre za jacinu.Pa gde da pojacavam signal:na predpojacalu,ili na njemu?Da li na na nekom treba da stoji na maksimumu,a na drugom da regulisem jacinu?Ili se nesto podesava na NADu.
 9. Opisati ono što čujemo: audio terminologija

  Tacno,ali neznam kako zvuce izvodjaci,pre ikakvog miksovanja,i slicnog.Pre mesec dana sam bio u Kolarcu,i skoro jedino je mesto u Beogradu gde verujem da cujem neutralan zvuk.
 10. Opisati ono što čujemo: audio terminologija

  Tacno tako.Besmislen je preskup sistem neutralnog zvuka,kada ne znamo kako je nosac zvuka snimljen,kakvi su mikrofoni korisceni,i ostala skalamerija u studiju. Zbog toga mene i ne privlace nesto te ocene o neutralnosti,biram uredjaje koji odgovaraju mom ukusu,pa makar i farbale isti.
 11. Zvucnicki kablovi

  Taj desni zvucnik ce biti otprilike na duplom odstojanju od pojacala,u odnosu na levi.Ja bih u tom slucaju kupio oba zvucnicka kabla iste duzine.Da je razlika 20%,pa u redu.
 12. Zvucnicki kablovi

  Koliki ce biti razmak zvucnika u odnosu na pojacalo u novom rasporedu?
 13. Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Veoma mi se svideo deo razgovora o kablovima i limitirajucem faktoru( konektora) u vernoj reprodukciji.Koliko sam shvatio,ne postoji kabl ,ma koliko kvalitetno napravljen,koji ce preneti signal od tacke A do tacke B bez gubitka-zbog konekcije(jedini izlaz je direktno spajanje,bez cinceva). Svidelo mi se i pojasnjenje kako kalaj utice negativno na zvuk. Gledam cene ajskupljih nkomponenata u Engleskoj 1979.g. JBL L300 (2.000f), LUX C1000/M6000 (2.700f), NAKAMICHI TT1000 (1.400f), TEAC A7300RX (1.500f), LUX PD444/arm/cartridge (1.200f). Nigde pozlacenih konektora,svi spojevi lemljeni. Cena komplet uredjaja je bila otprilike polovina cene novog Rolls Royce-a.Sada mogu mirno da spavam,rasterecen definitivno briga oko kablova.Ako su ljudi mogli da uzivaju u takvom sistemu,a sa takvim nedostacima,onda bi i ja voleo da vozim Rolls iz tog vremena,sa svim njegovim manama.
 14. gramofon + pojačalo + zvučnici

  Posto u vidu imas nove uredjaje,a sve u Player-u,zakazi prezentaciju,ponesi omiljenu plocu,i poslusaj tu kombinaciju.
 15. CH Precision - poseta fabrici

  @golumHvala na prezentaciji posete fabrici.Uzivao sam gledajuci fotografije,uzivao isto kao kad gledam najnoviji Lamborgini,a znam da ga nikada necu kupiti. Sto se tice cena: https://www.ch-precision.com/images/reviews/1401 TAS test.pdf P.S. Vise mi se svidjaju iznutrice od spoljneg izgleda.