Jump to content


nvelja

Članovi
  • Posts

    108
  • Joined

  • Last visited

About nvelja

  • Birthday 01/28/1977

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    11090

Recent Profile Visitors

4,191 profile views

nvelja's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Collaborator
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. nvelja

    Intel NUC kit

    ono stvarno si u pravu.. Izgleda kao da sam gledao NUC a čitao Roon Rock
  2. nvelja

    Intel NUC kit

    Ne, naravno. Mislim i da nije moguće. Koristio sam RPi4 kao Roon end, Ropiee je bio na njemu, a na kompu Roon Core.
  3. nvelja

    Intel NUC kit

    Dakle, nabavim ovako nešto: Klik + neko napajanje za lap top i to je to?
  4. nvelja

    Intel NUC kit

    Prvo, hvala na odgovorima, a drugo, ko je rekao da mora linearno? Značio bi mi savet u smislu koje opcije za napajanje postoje odnosno kako se uopšte napaja PC eksternim napajanjem?
  5. nvelja

    Intel NUC kit

    Može li mala pomoć u vezi sa odabitom napajanja za PC na kome je podignut Roon Rock? Naime, kako je bilo vreme za upgrade PC-ja, odmah sam u matematiku uvukao mogućnist da od starog, baziranog na i3 4130 napravim Roon Server. I Uspelo je. Roon Rock se podigao. Sada svira umesto RPI 4 (linearno napajanje), Roon okruženje beše takođe i ima razlike. Dobih nekako prostor...Čisto da prokomentarišem svoj utisak. Da se vratim na pitanje. Treba sada spakovati mITX + i3 u neko fensy kućište i napojiti ga adekvatno. Za kućište ima sada fanless lepih varijanti za 100tinak EUR, ali ostaje napajanje. Ima li neko neki lep predlog?
  6. Može Tidal Connect za DŽ, ne mora da se plaća Virtuoso, a i kažu i da je mnogo bolje. Radi i MQA. instalira se u Moode Audio, npr. a može u na RPi... Tidal Connect on Raspberry (how-to) - Software - Audiophile Style Doduše, nikako da dobijem zvuk, ali radi Tidal Connect. Nešto ne umem da podesim u setup-u, ali uspeće kad bude vremena malo više... Nekom proradi odmah posle instalacije, koliko sam video.
  7. Prodato. Može ključ. Sent from my SM-A515F using Tapatalk
  8. Obzirom da sam malo promenio koncept sistema, ovaj komplet više nije u sistemu, kao komplet, tako da sada, može odvojeno, koga šta zanima. 1. RPi 3B+ = 30 EUR 2. Allo Reclocker = 65 EUR 3. DAC - AUDIOPHONICS I-TDA1387 = 50 EUR 4. Napajanje mi treba.
  9. Jel video neko male gumirane toškiće M6 ili M8, ne znam šta je ispod? Stavim lepo točkiće i voziiiii. Kad može Nelson Pass, što ne mogu i ja?
  10. Sve ste u pravu, i sam sam to uvideo. Jedino što držim kuću non stop u privremenom režimu - režimu slušanja muzike, a ideja mi je bila da to nekako trajno rešim. Evo skice na kojoj se vide pozicije slušanja. Pozicija 2 - uglavnom (dnevna i večernja varijanta), a pozicija 1 kada baš slušam i samo to radim. Inače žena je već naučila - kada me vidi u poziciji 1 - odmah se seli u dečiju sobu. I to je OK. Nije to tako loše, jel? Sve lepo svira dok se ne pojača. Onda refleksije nadvladaju. To bih zapravo želeo da rešim, i spreman sam sam za izradu/nabaku panela za apsorbciju, difuziju, itd... Da li je neko vršio merenja, da li postoji neko ko bi izmerio jednokratno, i prezentovao rezultate. Možda dao i predloge? Ili mora da se orjeniše na DIY? Takođe, dodajem i foto malo šire...na foto su svučnici u "ne radnom" položaju jer sam prodao pojačalo, i sada se ne slušaju.
  11. Ja u stvari ovom temom pokušavam da ih spasem Sa pročitam još malo... Inače, nikad ne bih rekao da je ugaona garnitura stvar koja je toliko bitna. Kao da je iz popularne iz priče "tebi nikad neće biti jasno šta ja zapravo želim" - ugaona garnnitura, jbt...:)
  12. Gde bih moglo da se pročitam malo o parametrima o kojima pišeš? Iskreno, ne znam ništa o tome. Sve je u igri, i zamena zvučnika i razmeštaj, i neko razumno dampiranje zidova, plafona, ali ne bih da omašim, iz razloga da nisam znao...
  13. Jazzavac, lepo rezonuješ Evo V2, na osnovu predloga, mislim da je super kombinacija. Trosed ipak, jer tu spavamo, ali nebitno za ovu priču. Hvala i za ostale predloge, bookshelf na zid ne igra (ucrtao sam prozor, ispod je radijator), zvučnike jesam izvlačio od i razmacinjao, tako da blokiram vrata, ali ne mogu tako da držim stalno....To jeste dobitna kombinacija dok se sluša tiho. Oper čitajući po netu svašta, pretpostavljam da mene unakažaa plafon i povrat iz trpezarije. Evo i jedna fotka, kako izgleda sada.
  14. Već neko vreme čitam, gledam razne tutorijale o akustici prostorije. Ključna stvar a toliko zanematrena, mada ne bih je ni ja ozbiljno shvatio da mi trenutna situacija, po tom pitanju, nije otišla u negativnu krajnost. Nacrtah skicu, pa molim nekoga ko se bavio takođe ovim stvarima da pogleda i eventualno napiše neki komentar. Stvar je u tome što zvuk toliko odbija od pod, zidove i plafon, da ne vrede ni neznam kava pojačala ni zvučniici. Da pomenem. zvučnici su B&W CM9, pojačalo do pre neki dan bilo Unison Unico. Divno svira kad se razmaknu zvučnici skroz u širinu, tako da blokiraju vrata, i uvuku malo u prostoriju. Ali nije realno da ih šetam po sobi, non stop. Ima li smisla baviti se akustikom prostorije (dampirati, usmeravari, loviti), ili jednostavno kupiti male zvučnike i sedeti na mestu gde piše "dnevna soba" kada se sluša muzika i to je to... Ako nekom padne na pamet razmeštaj, neka predloži, ja ne vidim neko bolje rešenje. Pod je parket (go), zidovi blok crveni, plafon betončina ljuta (moguće da je ovo najveći problem).
  15. Dodao bih fotigrafije, sa vidite kako izgleda sklopljeno. Sent from my SM-A515F using Tapatalk
×
×
  • Create New...