Jump to content


freak

Članovi
  • Posts

    205
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by freak

  1. 500 evra. Fiksna cena !
  2. 550 evra. Poslednja ponuda - Fiksna cena.
  3. Prodajem zvucnike Dynaudio Focus110. Kupljeni novi u Voxu pre 5-6 godina. Posedujem garantni list. Zvucnici su u odlicnom stanju, osim malog fizickog ostecenja u samom donjem uglu jednog zvucnika (vidi de na slici), pa je cena samo zbog toga malo niza. Cena: 600 evra (Kupljeno za 1200 evra).
  4. Aj neka bude 650 evra. To je prakticno duplo jeftinije od novog ovakvog plejera, mada je plejer u odlicnom stanju !
  5. Da ne bude zabune, kada kažem "nije menjao vlasnika", mislim na sebe !
  6. Prodajem simaudio moon CD-1 ! CD plejer je u odlicnom stanju. Kupljen u Vox-u pre 5 godina (Posedujem garantni list). Nije menjao vlasnika i nije se kvario. Cena: 750 evra Lokaija: Beograd
  7. EPILOG (Mozda ce nekog zanimati): 1) Prvi potez koji sam uradio je kupovina novog cd plejera - Unico primo. Racuno sam cevi ce malo da oplemene zvuk.....Malo poboljsanje, ali cd je ipak jos uvek nov, pa je zvuk variro od slusanja do slusanja. 2) Kupovina nove police - Hi Fi Racks. Polica je izradjena od punog drveta. Do tada sam imao policu - (ram od celika i materijal nivoa: staklo).... E sad dolazi do ozbiljnog poboljsanja. Zvuk je daleko prirodniji i neumarajuci, ali i dalje na nekim cd - ima, neke frekvencije prave manji problem. 3) Punjenje stalkova kvarcnim peskom, otprilike do pola.....Nisam primecivo neku bitnu razliku 4) Igranje sa pozicioniranjem zvucnika....Moze se reci da sam pronasao dosta dobru poziciju. (Naravno sve vreme je probni disk - onaj gde su problemi najveci - ostri visoki, neprijatne rezonancije na tacno odredjenim delovima pesme, itd). 5) Cd plejer se izgleda usviro....skoro da su svi navedeni problemi nestali......E sad je pitanje samo da li ce tako biti u kontinuitetu ?!
  8. Å to se mene tiÄe (za admina ili moderatora) tema može da se zakljuÄa ! Hvala svima na odgovorima (savetima)....U principu, gledaću prvo da experimentiÅ¡em sa izvorom (CD plejer), pa ako to, baÅ¡ ni malo ne upali, možda probam i neke druge zvuÄnike (ne nužno podnostojeće) i to je to otprilike.....
  9. Kablovi su : zvuÄniÄki i interkonekcijski - transparent (basic ili plus, mrzi me sad da proveravam), a strujni - isto transparent power plus.....tako da mislim da to nije problem, ili možda jeste ?!
  10. Å ta da ti kažem, osim da si u pravu, recimo 80 %. Realno gledano, mnogo je manje diskova (albuma) kod kojih mi ponekad zasmeta oÅ¡trina pri sluÅ¡anju, nego Å¡to sam zadovoljan, da ne kažem prezadovoljan sa reprodukcijom. A verovatno je i uzrok to Å¡to u zadnje vreme nisam ni ukljuÄivao ureÄ‘aje (osim Å¡to su ukljuÄeni u struju He He). U suÅ¡tini, temu sam i postavio da proverim "stepen sumanosti" moje ideje da probam podnostojeće zvuÄnike u relativno maloj sobi. U svakom sluÄaju, hvala tebi i drugima na savetima ! Možda ću neÅ¡to da probam da zamenim (CD plejer ili zvuÄnike), a možda neću i niÅ¡ta da zamenim.......
  11. Dobro si me podsetio na izvor, i meni je HI FI User isto to napomenuo za Simaudio CD1, ali sam se ja neÅ¡to utripovo da je baÅ¡ do zvuÄnika. Jer imaÅ¡ neki predlog za CD plajer sa mekÅ¡im zvukom, otprilike u rangu Simaudio CD1....možda Primare ili tako neÅ¡to ?!
  12. E jbg., a tako mi se vizuellno sviÄ‘aju.......A neki model PMC podnostojeći ili neÅ¡to drugo, imaÅ¡ neki predlog ?!, s obzirom na sistem i sobu, Å¡to sam naveo na poÄetku.
  13. Pravo da ti kažem, nemam viÅ¡e živaca da presluÅ¡avam ureÄ‘aje, uzeo bih onako na slepo (po instiktu). Jedino Å¡to mi je bitno je da me previÅ¡e ne iritira, i poÅ¡to pikiram na podnostojeće - razmiÅ¡ljam da ne bude kontraproduktivno zbog relativno male sobe gde će da ÄuÄe.
  14. PrenaglaÅ¡eni (iritirajući) visoki tonovi pre svega (Ne uvek i ne na svim albumima koje sluÅ¡am).....Mislim nije to niÅ¡ta straÅ¡no, nego bi hteo malo da probam neke manje podnostojeće zbog Å¡ire zvuÄne slike, ali ne bih ujedno da se zeznem, zbog relativno male sobe (oko 14 kv).
  15. Iskreno, malo mi se smuÄio Dynaudio 110 koji imam, pa bi da probam neke manje podnostojeće zvuÄnike. Pao mi za oko ovaj Opera Seconda, pa ako neko ima iskustva ne bi bilo loÅ¡e da napiÅ¡e koju. Sistem je Simaudio Moon 340i, Simaudio CD 1, Technics 1200.....Soba je nekih 14 kvadrata otprilike, pa razmiÅ¡ljam da nije prekrupan zalogaj, inaÄe bi prodo ove moje odmah i pazario Operu !!
  16. U vezi teme http://www.youtube.com/watch?v=xbximiJkl7I
  17. Jbg, ukusi su razliciti....U kombinaciji sa Dynaudio 140 meni je to zvucalo hladno..(Pogledaj malo po forumima,mozda cak i ovom..mislim da nisam jedini koji to misli). U svakom slucaju, na Jimmiju je da poslusa i odluci ! Ajde!
  18. Sluso sam vise puta u Voxu Dynaudio 140 sa ECI, ne secam se tacno kojim (mislim ECI3 ili ECI5), i tacno je da on generalno dobro gura Dynaudio 140, mozda cak i bolje od Moon-a, u stvari sigurno bolje od Moon i1, ali sinergija je takva da se dobija neki hladan-sterilan zvuk (sto meni licno ne odgovara), sto naravno ne umanjuje njegov kvalitet......pa je pozeljno ga cuti pre kupovine. Jimmy, najbolje da se najavis kod Mladje u Voxu, pa isprobaj tamo i Moon i3 i ECI5 ili ECI4...pa uporedi sa Hegelom, tako ti je najbolje !
  19. http://www.youtube.com/watch?v=oOYlcXF0ok4 Mislim da im je iz 60-tih Gimme Shelter najjaca ! Jezivo dobra!
  20. Ludilo! Mislim da je ovo najjjaci post na temi!
  21. Ej, ma to se ja i Dark Magican malo prepucavamo u vezi teme...nema to veze sa Floydima! Pink Floyd je vise od rock grupe, oni su ozbiljni-pravi muzicari...za razliku od vecine drugih, tu nema dileme ! Inace bi voleo da cujem rock pesmu koja je nastala pod uticajem svezeg vazduha...ali mislim da takva ne postoji jbg.
  22. freak

    Šta se sluša ?

    Nesto je pljuvala po katolickoj crkvi(vatikanu) - kako manipulisu ljudima preko vere ! Alal joj vera !! Vidi se da je prava Keltkinja, tj Srpkinja Inace jos od onog njenog prvog cuvenog spota - pesme, vidi se da se ne folira, ili bar ne toliko ko vecina drugih pevacica, ko na pr. Bijonse, nju kad vidim ili cujem u bilo kom izdanju odmah pomislim na Jelenu Karleusu !
  23. Veovatno neki rani blues ili soul, kombinovan sa zvukovima iz prirode, koji se pretvaruju u ozbiljne melodije pod dejstvom LSD....
×
×
  • Create New...