Jump to content


Green

Članovi
  • Posts

    382
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

About Green

  • Birthday 11/26/1967

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

5,673 profile views

Green's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Podloške prodate. Spike-ovi + zv.kabel = 4.300 din
  2. Prodato.Možete "zaključati" oglas.
  3. Imaš Hegel H80(sa integrisanim dac-om) na KP za 850eur. Možda možeš da dogovoriš probu u svom sistemu.
  4. Još jedan @impulsov uradak : DAC AD1865 NOS R2R , "Impuls edition" . Dva coax.ulaza ,rca i bnc, preklopnik za izbor ulaza. Odličan mali dac.Zaboravite na razne ifi-je , Toping-e , smsl-ove , Wiim-ove i ostale jeftine kineske dac-ove.Ovaj "malac" ih sve šalje u penziju. @impuls je i na ovoj pločici primenuo neku svoju "čaroliju" , a zatim ga povezao sa ostalim komponentama i skutijao. Pregršt dobrog zvuka za skromne pare. Moguć dogovor oko probe u vašem sistemu. Cena : 200eur Zamene me ne zanimaju.
  5. Acoustic Invader dac , prve generacije (2018.) . Prvi vlasnik . Stanje estetski,tehnički i funkcionalno - besprekorno. Burr Browm PCM 1794 , 192kHz/24bit Bio oglašen ovde u oglasima 2019./2020. Prodavao se u izvornom stanju ali sam ipak rešio da ga zadržim i prihvatim Impulsov(@impuls) predlog da ga dodatno unapredimo i poboljšamo ionako "fabrički" već vrlo visok kvalitet zvuka. O kvalitetu Impulsovih radova ne bih ovde trošio reči.Ko je imao priliku da vidi , a pogotovo čuje uređaje koje je izrađivao ili na kojima je vršio intervencije i unapređenja, zna o čemu se radi.Iako nije više aktivan na forumu , ja mu se i ovom prilikom još jednom iskreno zahvaljujem. Osnova ovog upgrade je bila zamena izlaznih kondenzatora. U dac-u su bili Clarity cap kondezatori 1608D (esa6uf8H250Vdc) ,a zamenjeni su ruskim poliesterima (skinuta metalna obloga) , bypass-ovani teflonom i silver mica-ma.Po nekima ova kombinacija radi bolje od čuvenih (i skupih)Miflex-a .Bilo je tu još nekih sitnica na uređaju koje su unapređene ali to već spada u "male tajne velikih majstora". Uglavnom , rezultat je bio izvanredan , a zvučna lestvica je podignuta na jedan značajno viši nivo.I sa starim kondenzatorima ovaj dac je izbacivao iz igre neka "velika imena" u direktnom poređenju , a novi kondezatori su ga svrstali u još višu ligu , naravno po zvuku , dok mu se po ceni , za te pare , niko ne može ni približiti. Odnosno, da bi ste ga "nadsvirali" trebalo bi da uložite poprilično više novca. Što i jeste najbolja osobina i filozofija Acoustic Invadera kao brand-a , i njegovog vlasnika Gorana Vidića (@gidjga) - da za svoj uloženi novac dobijate zaista mnogo,mnogo više , nego kada za te iste pare kupite istu vrstu uređaja ali nekih tzv."renomiranih marki". Zašto ga onda prodajem? Već duže vreme imam tri dac-a , s vremena na vreme ih rotiram u sistemu.Svaki mi je prirastao srcu na svoj način i rado bi ih zadržao sve ali uslovi "prosečnog audiofila u dnevnom boravku" mi trenutno predstavljaju problem . Da ne dužim , nije mi namera da vas ubeđujem da je ovo izvanredan uređaj po veoma povoljnoj ceni .Poslušajte ga u svom sistemu , uporedite sa onim što imate , pa odlučite. Otvoren za svaku vrstu dogovora. Ako ste izdržali dovde , cena je : 830eur , zamene me ne zanimaju. Fotografije je radio profesionalac i šare koje se vide na kutiji uređaja nisu nikakva oštećenja nego tekstura materijala.U visokoj rezoluciji i pod blicem izgleda tako .Uživo je to mnogo lepše i suptilnije.Prva fotka je sa starim kondovima.Ostale su sa novim.
  6. 1. Aluminijumske podloške sa keramičkim kuglicama 8 kom. x 800din/kom = 6.400din 2. Spike M10 L=75mm PrecisionGeek (Made in GB) 8 kom. x 350din/kom = 2.800din 3. Kablovi za zvučnike Canare 2S11F (Made in Japan) 2 x 2.2m 2.000din Podloške + Spike-ovi = 8.000 din Podloške + Spike-ovi + Kablovi = 9.800 din
  7. Oprostite mi na "pesničkoj slobodi" , ponelo me oduševljenje ogromnim napretkom koji donose Gaie. Ali da ne kvarimo Marjanu jednu od najboljih tema na forumu.Hvala vam na pažnji i razumevanju...i samo nek "žubori".
  8. "Potpisujem" gore navedeno.Od nedavno , i sam korisnik istih.Bilo u planu godinama ali tvoj post me konačno pokrenuo u konkrentnu akciju nabavke-s toga ti se ovim putem zahvaljujem. S obzirom da zvučnici bukvalno "plivaju" na Gaia-ma , poslužiću se malo nestandardnim rečnikom da opišem zvuk - fluidnost , bistrina , svežina ali i ritam ,razigranost i snaga planinskog potoka.Pa ko ima mašte - shvatiće. Preporuka za Gaie i od mene.
  9. Za ljubitelje Miflexa.Nisam računao ukupnu cenu kondenzatora ali i "na kilo" je "mlogo".
  10. Za "Decibel" je radio Vojin , iz Inđije.Ne znam da li još radi.Kontaktirao sam ga , čini mi se , početkom ove godine.Imao je i uzorke panela. Pokušaj na : 064/130-2909
  11. https://roon.app/en/black-friday-2023-terms
  12. Bilo Shanti napajanje ali je prodato tako da ovaj player ide bez napajanja.Eventualno mogu da ponudim iFi ipower 1 5V /2.5A za "Clean side" - 30eur.
  13. Allo DigioOne Signature player(RPi3, crno kućište) . Ukoliko imate dobar dac sa coax. ulazom ovo je jedan od najboljih digitalnih transporta , pogotovo u kombinaciji sa linearnim napajanjem. Nije "plug &play" ali se vrlo lako i brzo instalira. Uz njega ide i SD kartica sa playerom po vašoj želji . Izbor playera je veoma širok : PicorePlayer , Rooopie , Volumio , Daphile , Snake Oil OS , MPD , LMS, Squeezelite. . . Roonbridge/Roon endpoint, upnp/dlna se podrazumeva. Upravljanje sa bilo kog mob. telefona , tableta ili računara. Qobuz, Tidal, Spotify integracija . U klasi do 1000eur nisam uspeo da mu nađem takmaca , a siguran sam da se i neki mnogo skuplji playeri ne bi baš dobro proveli kada bi stali "na crtu" sa DigiOne Sig. Kupac na poklon dobija originalni Canare rca/bnc dig. coax kabel(30eur). Za ozbiljne kupce moguć i eventualni dogovor oko probe u vašem sistemu. Cena za članove foruma 280 eur.Zamene me ne zanimaju.
  14. @popajp Evo da ja pokušam : podešavanje "digital out" nema apsolutno nikakav uticaj na analogni izlaz samog streamer-a .Ovo podešavanje se koristi isključivo kada koristiš eksterni dac i kako @Zexxlepo napisa , ima uticaj na zvuk koji izlazi iz analognog izlaza eksternog dac-a. Pretpostavljam da si pomešao ovu opciju sa tzv. upsampling-om i misliš da bi odabirom određene frekvencije(npr.192kHz) interni dac upsample-vao sve na tu frekvenciju i da bi to uticalo na analogni signal koji interni dac šalje na analogni izlaz.Ustvari , tvoj interni dac obrađuje sve navedene frekvencije , konvertuje ih i šalje na analogni izlaz.
×
×
  • Create New...