WTF

Članovi
 • Content count

  144
 • Joined

 • Last visited

About WTF

 • Rank
  Iskusan član
 1. Biciklizam

  Hvala na savetima. Nego još nešto: povremeno špricem ubacim malo grafitne masti (ili ulja) kroz ovu rupicu na slici. Vredi li to? (Takođe i u srednji pogon, i on ima "rupicu":)
 2. Biciklizam

  Pozdrav! Nisam nekoliko godina ulagao u opremu. Sada koristim ovo: Štapom i kanapom... napravio sam je od futrole za olovke i probio rupu da stane teleskop pumpa (26cm). Unutra su i 2 unutrašnje, rezervnu spoljašnju (kevlar) skalabudžim u džep na dresu. Radi posao ali mi narušava estetiku.Ima li neko preporuku za torbicu u koju bi stalo sve ovo (može i montaža na ram)? Takođe, lanac sam 20 godina podmazivao uljem za šivaće mašine (po preporuci). Vidim da su se pojavile nove stvari, sprejevi, ima li neka preporuka?
 3. Evo da ti iznesem svoja iskustva: moj drugar imao je a-520, kupljena kad se pojavila. Solidno je to radilo, čist zvuk, dosta snage, međutim posle par godina pojavio se problem sa selektorom ulaza. Ja sada imam nasleđenu Yamahu ax 592 koja je stvarno odlična, probaj to da nađeš. Zvučnici: Monitor Audio Bronze 2, njih sam dugo koristio, za blisko slušanje sa ovom Y. su sasvim OK. Sad sam otišao još dalje u prošlost, zvučnici su Sony APM 121ES kupljeni za smešne pare, sređeni i sa ovom ax592 daju odličan zvuk. Kažu da je Sony "ubo" sa tom serijom. Dakle: 1. ax 592 ili a520 (obe imaju phono i izlaze za 2 para zvučnika) 2. MA Bronze2 ili neki Dali bookshelf (ili onaj pomenuti Sony).
 4. Biciklizam

  Zahvaljujem!
 5. Biciklizam

  Meni ovo izgleda strašno. 'ajde pri padu, ali u vožnji, na spustu recimo, kuku. Nego, koliko je bezbedan ovaj moj ram, ništa na njemu nije vareno:
 6. Biciklizam

  Malo sam guglao i našao ovo: http://www.cyclingnews.com/features/chris-froomes-pinarello-dogma-f10-pro-bike-gallery/ Meni se čini da bi ovo čudo izdržalo gaženje od strane tenka.
 7. Biciklizam

  Nemam problema sa telesnom težinom, poslednjih 20 godina sam na istoj, oko 72kg jeo-ne jeo (visina183). Jesenas me je onaj uragan polovinom septembra u Sremu bukvalno oduvao sa puta. Verovatno da taj karbon ne bih preopteretio ali ova statistika sa tura me pokolebala a trebaće mi i rentgen aparat da to proveravam. I još jedno pitanje: do 50km sve je u redu, onih preostalih 10 već je natezanje - da li je to malo/mnogo za ove godine? (I dalje se držim onoga "nema silaska do kuće").
 8. Biciklizam

  Blago tebi kad imaš podršku. Ja se još uvek borim protiv babinog zvocanja zbog muzike i uređaja, sad nova borba. Svi mi kažu da ne diram ništa, ram je taman po meri ali zinulo pedu za širokim cevima, karbonom, šamaraljkama... Taj ram caad 12 ako i dobavim, odmah će se videti promena i sledi novo zvocanje zbog "bacanja para" (novi DAC lako je prošvercovati u kuću, to sam već uspevao.) Ovo me je sačekalo posle nekoliko godina pauze (a bile su nove): Stavio sam ove, ali oćelavile su posle 2000km. Felne su "nove", svega desetak godina: I još nešto: kako ti je pukao karbonski ram, sam od sebe? I šta je bilo s tobom?
 9. Biciklizam

  Nisam ni znao za ovaj podforum, pozdravljam sve! Evo mog saputnika, poslednjih 30 godina: Sve je tu retro, vintage, prevaziđeno: ram, menjači, klipseri, mada radi savršeno. I ja sam već poprilično vintage... ... mada, kad sam video vene onog Poljanskog na prošlogodišnjem Touru, laknulo mi je. () Usput, voleo bih da čujem i poneki savet: koliko voziti sa 54 godine (vozim sam, sebe sam limitirao na max. 60km, svi saputnici/sapatnici su davno odustali), ima li smisla uzeti karbonski ram ili samo nakačiti na ovaj retro novu tehnologiju... ili da ništa ne diram. Bio sam nekoliko (izgubljenih) godina van svega toga (DAC-ovi, osluškivanje sistema, uparivanje komponenata i bacanje para), dosta toga se u biciklizmu promenilo, nisam pratio. Pozdrav!
 10. Uzivaj u muzici

  Sećam se jedne scene iz "Grlom u jagode": Bane na trotinetu, drugar ga pretiče na biciklu, Bane na biciklu, drugar na mopedu, Bane ne mopedu, drugar u fići. I konstatacija "Imao sam sve što i drugi, samo u pogrešno vreme".Tako i ja: taman nabavim pravi gramofon, stiže CD. Taman nabavim pravi plejer, stiže SACD. Nabavim SACD, stiže download. Nabavim DAC, završim priču i... do..zdi mi sve to. Izgubljena trka. Sve što treba ali u pogrešno vreme.
 11. Uzivaj u muzici

  Nije reč o tehničkoj strani, meni je uživanje u muzici (nekad bilo) samo delom zvuk, ostalo je bilo veza konkretne muzike sa konkretnim događajuma, ljudima, stanjima. I dan-danas se sećam kad sam nabavio neku ploču, šta se tad dešavalo, postoje asocijacije na taj trenutak. Mnogo više od zvuka, a tek mnogo više od tehnike. A danas: otkrijem nešto, čujem par minuta i dopadne mi se. Onda sljuštim celu diskografiju, pa SACD varijante (ako ih ima) , sednem da slušam i... batalim. Naporno mi. Nikakve asocijacije, nikakva veza sa bilo čime. A sama muzika odlična. I zvuk. Čudna stvar.
 12. Uzivaj u muzici

  Razmišljao sam ovih dana na slične teme i evo šta sam zaključio. Skrasio sam se što se tiče komponenata, hardverski pokrio sve formate zvuka, diskovi i fajlovi zvuče mi mnogo bolje nego LP ploče nekada, internet servisi i radio prevazišli su tunere, čak mi i telefon bolje zvuči nego walkman. Sve što mi od muzike padne na pamet ili imam ili mogu da nabavim za nekoliko minuta/sati. To je ono što je dobro. Loše je što više nema one neizvesnosti da stigne narućeni LP iz inostranstva, što sam tada slušao sa uživanjem a sada više informativno, što količina informacija prevazilazi ne samo moje slobodno vreme već i vreme uopšte i što mi je sluh uskraćen za dobar deo gornjeg spektra. Ukratko, magija je nestala, prevazišao sam (srećom) fazu osluškivanja, sada je nastalo doba ravnodušnosti. Verujem da nisam jedini.
 13. DAC do 150-200e

  Nema, radi samo sa računarom (USB veza) ili tabletom/telefonom jer ima integrisanu bateriju.
 14. Frekventni opseg zvucnika

  Ako muzika ide sa računara, uzmeš Fab Filter ProQ vst ekvilajzer (radi, uz vst bridge, sa Foobarom i Winampom) i namestiš mu Low shelf filter na 100Hz da podigne bas spektar za 3-5 dB. Meni to ni malo ne smeta, zvuči bolje a ne smeta ostatku spektra. Za otprilike isto toliko spustiš volume da ne klipuje.
 15. DAC do 150-200e

  U ovoj klasi preporučio bih iFi nano IDSD LE (samo USB), oko 140-150 evra. Podržava sve do DSD128 i radi stabilno a zvuči odlično (lično iskustvo.) Pomenuti Rotel je već (pra)star, ja bih ga zaobišao.