ALES

Članovi
 • Content count

  197
 • Joined

 • Last visited

About ALES

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 01/05/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bačka Topola
 1. Ukoliko ga budeš koristio i za tv, evo linka ka problemu i rešenju koje sam ja imao:
 2. Uvek je u nekom od ponuđenih modova...tj ne možeš ih isključiti.
 3. Ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali mogu iz ličnog iskustva da kažem da M-DAC koristim i kao preamp, u kombinaciji sa lampama u izlazu i to apsolutno zadovoljava moje zahteve po pitanju kvaliteta zvuka, a pogotovo po pitanju komfora svakodnevne upotrebe...
 4. Sad videh da je tema obnovljena.Ne mogu baš nešto da ti pomognem: moj tv je bio pod garancijom, tako da me popravka nije koštala ništa.Čekao sam mesec i po, ali kvar je otklonjen i od tada nije bilo problema (pu,pu,pu da ne ureknem)...
 5. Hvala na sugestiji-tako sam i uradio!
 6. Hvala Vam na odgovorima! Sledi naručivanje...
 7. Poštovane kolege, naručio bih sa AliExpresa HDMI-RGB adapter, ali me buni što je na slici (u prilogu) napajanje označeno kao 110-240 V, 50/60Hz. Znam da utičnica nije kao naša (lako rešivo), nego da li su te karakteristike ispravno napisane?Nisam se sretao sa ovakvima - ranije je uvek bilo ili za 110 ili za 220V...
 8. Gabore, moje iskustvo sa Advance Acoustic: imao sam preamp MPP206 koji je došao kao zamena za Sansui CA-F1, a zbog komocije daljinskog upravljača.Što bi rekao citat iz serije "Alo,alo" : Vat a mistejka to mejka...! Preamp je neverovatno detaljan, precizan i sve u svemu jako dobar.Ali, je zvuk totalno drugačiji od Sansuija.Pretpostavljam da sam razumeo tvoje shvatanje "toplog" i "hladnog" zvuka , pa u tom smislu mogu reći da AA možeš svrstati u "hladno". Sličan utisak mi je ostavio i integralac MAP 305 koji sam imao na probi samo jedan dan. Naravno, ovo su moji utisci i uvek prihvatam da svako od nas drugačije percipira jedan isti zvuk.
 9. Donekle vezano za ovu temu - ja sam svoje vintage zvučnike nosio kod Nenada na refresh skretnica, promenu terminala za kablove i osvežavanje furnira. Posao je odradio vrhunski i ja sam zadovoljan rezultatom. Kad sam kući pustio jedan od onih, do perfekcije produciranih, Yello snimaka, pa kad mi je od ranije poznati zvuk iz pesme protrčao s leve strane na desnu - ali iza mene (!!!), bilo mi je jasno da su moje kutije dostigle potpuno novi nivo...Nenad me je čak ubeđivao da mi napravi potpuno nove skretnice, jer je ubeđen da ove kutije mogu još bolje... U radionici je tad imao u izradi kutije po narudžbi (dakle, ne iz njegovog programa sa sajta), koje su toliko moćno izgledale da nemam reči... Rezime: moja preporuka za rad sa Nenadom. Btw, moje kutije su Wharfedale Airedale SP.
 10. Markodl bio u pravu! Ne znam kako mi je prošli put promaklo...Prekida u zvuku sa LG tv-a više nema , a potrebno podešavanje je: Menu - Jitter Rejection - High Bandwidth. Opcije menija se primenjuju posebno na svaki od digitalnih ulaza, tako da je ovo podešavanje neophodno samo na onom ulazu na kojem , eventualno, imate problem. Hvala još jednom i nadam se da će pomoći još nekom!
 11. Hvala, pokušaću!
 12. Isprobavao sam podešavanja u meniju TV-a. Mrka kapa...kako god da postavim, problem je prisutan... Svakako, hvala na predlogu!
 13. Pokušaću, hvala. Ako išta pomogne, podeliću sa svima...
 14. He, he, evo mene opet u zanimljivom problemu sa TV-om... Tv je LG 55LB650V (sa kojim je već bilo problema-ranija tema), a sad me fino zahebava sa zvukom : duže vremena sam koristio Arcam Rdac i sve je funkcionisalo kako treba.Promenio sam dac i sad koristim Audiolab MDac. Istim optičkim kablom dovodim audio signal na dac (hoću da kažem samo sam dac promenio, sve ostale komponente iste kao pre), ali zvuk prekida na svakih cca 1 minut. Na delić sekunde nestane zvuka, pa nastavi dalje normalno, a onda opet deo sekunde kratka tišina, pa nastavlja dalje normalno i sve tako u krug.... Probao sam oba optička ulaza na dac-u i dešava se na oba.Kada na te iste ulaze dovedem signal od nekog drugog uređaja, ovaj problem se ne dešava (dakle, svira bez prekida). Ima li neko ideju o čemu se radi i da li postoji neko podešavanje koje bi pomoglo?
 15. Sorry, nisam se dobro pripremio za čas...