Jump to content


borhes

Članovi
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

About borhes

  • Birthday 12/21/1978

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

1,962 profile views

borhes's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. evo ga: 10.757 sati rada kako vidim, to mu dođe 11% procenjenog veka trajanja
  2. U redovnom meniju - nema ove informacije Sent from my SM-A510F using Tapatalk
  3. TV je u dnevnoj sobi - dakle nije "samo za određene prilike", u pitanju je standardna upotreba od par sati dnevno. ne znam da li postoji informacija u meniju, ili servisni kod kojim može da se proveri - pogledam popodne.
  4. TV kupljen u Roamingu pre 3,5 godine, prvi sam vlasnik, nakon montaže nije ni pomeren. Serija VT spada u gornji deo ponude (jedino je ZT bila iznad), ako ne grešim - ovo je poslednja serija Panasonic plazma TV-a. LAN, Bluetooth, 3D, dva para naočara, Smart... kompletna specifikacija: https://www.whathifi.com/panasonic/tx-p50vt60/specs Ako je nekome bitno - imam sačuvanu i kutiju, stiropore. Jedina mana je što na velikom daljincu ne radi Volume "-" i taster "1" reaguje slabije. Cena: 750 EUR, zamene nisu opcija
  5. Fen, Sintelan, čačkalica, krep traka..... operacija trajala pola sata, pacijent preživeo... o estetici ću suditi naknadno. hvala Vam svima na savetima!
  6. sounds like a plan! to će omekšati furnir i vratiti ga na početnu poziciju... da li, dok je toplo, ubaciti i malo lepka?
  7. hvala na savetu, svakako ukoliko je plastika voda neće pomoći
  8. E ta "plasturčina" se sastoji iz dela koji pokriva ravnu bočnu stranu i drugog segmenta koji pokriva zakrivljenje napred ka mrežici. Taj deo ka mrežici se izvitoperio, pretpostavljam da se od toplote lepak rastopio i dozvolio da se od panela odvoji.
  9. Dragi forumaši, zbog glupog postavljanja zvučnika u sobi ovog leta, i direktne izloženosti bočne strane jednog zvučnika suncu, došlo je do odlepljivanja dela furnira Molim Vas za savet kako ovo da rešim? S obzirom na to da je odlepljeni deo očvrsnuo, razmišljao sam da ga premažem par puta vlažnom krpom, u nadi da će omakšati, i da nakon toga sa unutrašnje strane apliciram lepak. Ako je to OK - koji lepak koristiti? naravno, onda pritisnuti nečim preko noći.... (stretch folija mi deluje kao dobro rešenje)... Ili da idem do nekog majstora - kog? unapred hvala!
  10. Za C sistem (kancelarija) mi trebaju bookshelf zvučnici - dakle budžet varijanta. Vezujem ih na NAD C720 Ukoliko neko od forumaša ima zvučnike koje bi otuđio za 40-60 EUR, rad sam da razmotrim ponudu... ne bih da tražim po KP ili slično... hvala
  11. ne pitaj nije mi palo na pamet da pogledam stanje igle....
  12. hvala na brzom odgovoru, sutra pokušam da dobavim iglu. fingers crossed
  13. iskreno se nadam da je samo to! Našao sam na KP oglas http://www.kupujemprodajem.com/Igla-za-gramofon-zamena-za-Ortofon-OM5E-20034294-oglas.htm?filter_id=21883455 valjda vredi rizikovati....
  14. Danas dobih na probu Technics SQ-L202 koji je stajao "parkiran" 15 godina. Problem koji se odmah pokazao je nekontrolisano klizanje ručice po ploči (srećom nisam stavio ništa mnogo bitno za test...) Igrao sam se sa podešavanjem tega i anti -skate-a, ali bezuspešno. Na trenutke sam uspeo da dobijem relativno jasan zvuk, ali utisak je kao da ne postoji dobar kontakt između igle i ploče... Google kaže da treba proveriti: - teg (podesio na 2g, a probao i sa drugim varijantama) - anti skate (podesio tako da ručica ne ide ni levo ni desno...) - iglu... (slika u prilogu) Igla je Ortofon OM 5E, i nisam siguran da li je možda ona istrošena ili oštećena. Do sada sam koristio daleko manje sofisticiran TOSHIBA gramofon, koji bez ikakvih podešavanja svira za sve pare, ovo mi je novo polje... Svaki savet je dobrodošao, unapred hvala!
×
×
  • Create New...