Jump to content


TapeMan

Članovi
  • Posts

    232
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TapeMan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Sony Walkman: http://www.sonyinsider.com/2009/07/01/sonys-walkman-turns-30-years-old/
  2. TapeMan

    Service Manual

    Ima interesovanja, ali nema nigdje manuala
  3. TapeMan

    Service Manual

    Ovdje ima dva manuala, nijedno ne odgovara? http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=technics&megnev2=su&kategoria=&kat2=schematics&page=3
  4. TapeMan

    Service Manual

    Ima samo shema za Pioneer SA3000 ovdje: http://elektrotanya.com/pioneer-sa3000.pdf/download.html (sa Firefoxom ide bez problema, ali sad vidim da sa Operom ne da skidanje. Ako nejde, poslat ću ti na mail) Pozdrav
  5. ToÄno, sjećam se da je pisalo i u nekom starom SAM-u da su Hitachi ustvari Maxellke. Da li netko zna tko je radio kazete za Marantz? Ne vjerujem da su se oni time bavili, piÅ¡e "produced by PDMAGNETICS".
  6. TapeMan

    Service Manual

    Ovdje ima dosta service manuala: http://elektrotanya.com/ Bez registracije se mogu skinuti 2 dnevno. (nisam baš siguran da se znam registrirat na mađarskom )
  7. BASF je radio Äak i 120 minutne metal kazete!
  8. TapeMan

    Service Manual

    http://elektrotanya.com/marantz_cd-73.pdf/download.cgi
  9. TapeMan

    Service Manual

    Hvala golum za ovaj link, nađoh i ja jednu shemu koju sam dugo tražio Pozdrav
  10. TapeMan

    Sansui

    To s LED-icama je vrlo dobra ideja, samo treba puno eksperimentiranja da se doÄ‘e do željenog rezultata. Al se zato dobiva trajnost neusporediva s žaruljicama! Difuzne, s toplim bijelim svjetlom, bi mogle dati sasvim pristojan rezultat. U jednom decku sam postavio 5 obiÄnih, 3mm zelenih LED-ica, umjesto originalne žaruljice za ono backlight osvjetljenje kazete, i uz dosta turpijanja uspio sam ih natrpati u taj vrlo mali prostor. Rezultat: viÅ¡e nego zadovoljan, osim Å¡to sam rjeÅ¡io problem trajnosti, nema viÅ¡e ni znatnog zagrijavanja trake. Kad naÄ‘em vremena, i pokupim i ovdje koju dobru ideju, bacam se u izmjenu žaruljica na VU metrima! Kod tunera bar nećete imati problema s nedostatkom prostora! Pozdrav deckofilima, Sansuifilima i ostalim Vintagefanovima
  11. TapeMan

    Sansui

    Ta netoÄnost pokazivanja frekvencije može imati viÅ¡e razloga, al poÅ¡to se radi o vintage ureÄ‘aju, neotvaranom, gotovo sigurno je problem negdje u loÅ¡em kontaktu.... Ne znam da li se frekvencija bira promjenjivim kondenzatorom, ili varicap diodama. Kod promjenjivih kondenzatora Äesto zeza klizni kontakt izmeÄ‘u statora i rotora, a kod varicap dioda se napon bira preko jednog vrlo nezgodnog rotacionog potmetra, sa skroz nestandardnom logaritamskom podjelom, i on gubi kontakt isto kao klasiÄni volume pot. E sad, problem je nakon tog Äišćenja da se tuner treba ponovo kalibrirati, a svaki ima jedinstvenu proceduru, po svojem service manualu.
  12. TapeMan

    Sansui

    Ako nemate originalne žaruljice, mogu se stavit i sliÄne, samo je bitno da snaga bude Å¡to sliÄnija (radi osvjetljenosti), i da struja u toj grani ne bude veća od predviÄ‘ene (da se ne pregrijava). To se sve regulira predotporom, ako je potrebno promijeni se originalni. Snaga tog otpora je obiÄno 1 do 2 w. Napon žaruljica je postavljen na 95% nazivnog, da duže traju. Po ovoj jednaÄ‘bi raÄunam predotpor (na primjeru žaruljice od mojeg receivera):
  13. TapeMan

    Sansui

    Iz Sansui kataloga 1977-78: http://rapidshare.com/files/195509011/Sansui_1977-78.zip.html
  14. TapeMan

    Sansui

    I moje Äestitke Zorane, za prekrasnu maÅ¡inu! Na Youtube vidim da je manjak Sansui top tunera, samo TU 717 ( )... Ova osvjetljenja skala tih Sansui tunera su nezaboravna!
  15. NaÅ¡ao jedan test kazeta iz 95., i deckova iz 88.! Stereoplayeve sjajne stranice nisu baÅ¡ pogodne za slikanje, al mislim da je sve Äitljivo. Zip je cca 2 MB velik: http://rapidshare.com/files/194823664/kazete_deckovi.zip.html Pozdrav deckofilima!
×
×
  • Create New...