Jump to content


Arahne

Članovi
  • Posts

    109
  • Joined

  • Last visited

About Arahne

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Location
    Beograd
  • Interests
    hardware

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arahne's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

  1. @Sondek Ne vidim zbog čega ovaj risiver ne bi mogao da tera AR11. Ukratko sam iščitao info o njemu, i čini mi se da ima snage da ih pokrene bez problema. Kod mene ih teraju sansui 7070/au9900. Drugi problem je što ne znam gde bi ih pronašao. Uvoz iz amerike/kanade se ne isplati.
  2. Arahne

    Sansui 7070

    Bogu hvala, još uvek ima u Beogradu kompetentnih servisera, a nisu skupi. Treba uzeti u obzir koliko je cimanje popravka starog uređaja, nabavka komponenti iz inostranstva, itd. Pretpostavljam da će biti uploadovan ceo proces kada bude završen. Inače Gox je u pravu što hvali ovaj model. Ima nešto u njegovom zvuku što je definitivno zvuk iz vremena kada sam počeo da slušam muziku. Razlikuje se i od AU-9900 i od BA-CA - 2000 sa kojima mogu da ga uporedim. Ima karakter.....
  3. Predlažem da probate sansui x0x0 seriju, 7070 ili 6060 npr. Nećete se pokajati.
  4. Možda Sansui CA - 3000? Pojavio se na kupujem prodajem zajedno sa BA 3000 po ceni od 4700 evra. Možda su u fazonu da prodaju razdvojeno. Vredi probati.
  5. Arahne

    Sansui 7070

    Hvala Vam za link, ja ga svakako neću popravjlati (manjak tehničkog obrazovanja). Pozdrav.
  6. Arahne

    Sansui 7070

    Potreban mi je serviser za ovaj sansuijev risiver. Ne rade lampe, uključuje se naponska zaštita, ima posla na njemu. Mislim da nikada nije diran. Molim zainteresovanog servisera da mi se javi preko privatne poruke. Hvala unapred.
  7. Hvala svima na savetima. Strašno je to što je Velja Hrnjak preminuo. Bio je veoma interesantan čovek. Pokoj mu duši.
  8. POtrebna mi je pomoć oko dve stvari. Jedna je drveno kućište za receiver 7070 koje je polomljeno. Svojevremeno sam na kupujem-prodajem našao da neko u Srbiji popravlja i pravi kućišta za audio uređaje ali nisam zapamtio kontakt. Ukoliko neko zna bio bih zahvalan da mi pošalje kontakt. Drugo pitanje je vezano za kontakt Velje Hrnjaka. Svojevremeno sam popravljao nekoliko sansui uređaja kod njega, ali imam samo fiksni telefon koji nije više u upotrebi. Ukoliko neko ima broj mobilnog Velje Hrnjaka ili aktuelan fiksni, bio bih zahvalan ukoliko mi pošalje. Hvala unapred.
  9. Ja imam veliko poverenje u transcendove eksterne gumirane HDD-ove. Koristim dva od 4tb već više od godinu dana. Svakodnevno jedan od njih putuje samnom u rancu i premeštam ga sa računara na računar i ništa mu ne fali. Ovaj model - StoreJet 25H3 TS4TSJ25H3B
  10. Pomerena je na svima. Studio B mi je tačno na 100.
  11. Imam jedno pitanje. Sansui tu-7900 Antena zečije uši. Stan je u visokom prizemlju. Okružen visokim zgradama. Skala za signal mi je na 4 od mogućih pet. tune skala je van centra. Da li bih mogao da popravim kvalitet prijema uz neku drugu antenu? Ne čuje se krčanje ili neki drugi zvuk za koji bi moje uho procenilo da je pitanje nedostatka u prijemu......Zaboravih, stanica je rock radio na 96,6 valjda, em je pomerena skala em ne vidim baš najbolje podeoke Pojačalo je Au-9900, zvučnici B&W DM100 Hvala unapred na odgovoru.
  12. Koju adresu dobije telefon kada pristup mreži? Da li počinje sa 192..... Bez network map- ekrana ne možemo da ti pomognemo.
  13. Nakon dužeg maltretiranja uspeo sam da uredim koncept slušanja muzike u svom domu, onako kako meni odgovara. Ideja je da se u dve glavne sobe u stanu (50 kvadrata) sluša muzika bežično na starim uređajima. Jedna soba sansui+SF izvor zvuka squeezebox touch Druga soba sansui+AR izvor zvuka squeezebox duet Pošto sam želeo da isključim računar kao izvor muzike za squeeze, morao sam da nađem rešenje i pronašao ga u WD MyCloud-u od 4TB. Trik je bio instalirati logitech media server na NAS koji ima svoj media player (twonky). Ipak posle dužeg instaliranja i reinstaliranja svega i svačega uspeo sam. Manje više sve piše na ovoj stranici. http://mybookworld.wikidot.com/squeezeboxserver Dobra stvar je što se i ostali formati, filmovi i fotografije bez problema bežično šalju na tv. Ukratko ovaj relativno jeftin NAS ima sve moje preporuke za one koji nemaju novca za ozbiljnija, pouzdanija (mirroring u okviru NAS-a) i skuplja rešenja. Ukoliko ima pitanja rado ću pomoći.
×
×
  • Create New...