Jump to content


M-Kabl

SonicHammer

Member Since 01 Feb 2007
Offline Last Active Today, 12:19
***--

Posts I've Made

In Topic: LINN & NAIM republika

16 September 2014 - 21:05

Taj combo jako lepo radi uz Neat,kad uporedim 5 zvucnika(PMC,DY,Neat,Rega,Monitor audio) koje sam sa tim kombom cuo to mi se mozda i najvise svidelo,narocito uz gramofon.Prave zakljucke donesi nakon par dana ako mozes.Sad mi je jedan prijatelj bivsi sajrusovac uzeo 92/90 kombo uz Proac tablette i bio uzdrzan u pocetku iako mu se svideo,a posle par dana mi poslao par sms-a kako je odusevljen...dodavsi na kraju "naim Forever",a ja njemu "Jos jedan sektas na vidiku".

 

Obzirom da cesto pratim tvoje postove jer u njima uvek ima da se procita po nesto zabavno, primetio bih nesto: ne iznenadjuje cinjenica da je sa tim Naimom najbolje radio Neat jer je ako se ne varam u pitanju Laletov Momentum 3i koji je "zavrsio karijeru" - ne proizvodi se vise, sa cenom od oko 2600 Eura. Ostali pobrojani zvucnici su bili dosta jeftiniji pa je i to mozda razlog sto se Neat pokazao najboljim od ponudjenog. Ponavljam, pratim sta pises pa mi je u secanju ostalo tako nesto, ispravi me ako gresim.

 

p.s.

Neat je revidirao kompletnu ponudu Motive i Momentum serije i dodao prefix SX. U pitanju je izmedju ostalog promena materijala invertovane kalote na visokotoncu. SX serija zvuci nekako mirnije i stalozenije od pedhodne. To ce verujem vise odgovarati pojacalma poput Exposure nego Naim modelima. Imao sam priiku da cujem Motive SX2 i Motive 1 u kombinaciji sa Naim XS. Sviraju drugacije.


In Topic: Vasa pozitivna i negativna iskustva sa (pre) prodavcima HIFI

12 September 2014 - 13:35

A za ovo što si me počastio praviću se da nisam video, pošto je i tužno i ružno.

 

:D  :D

 

Nisam nista lose mislio, da smo bili "oci u oci" rekao bih ti uz osmeh nesto tipa: "daj bre... nemoj da k...as, nisi u pravu" i znam da bi iz mojje mimike i gestikulacije shvatio da nema zle namere sa moje strane. Shvati to tako i sada.   :thumbsup2  

 

@edit

rekoh vec Kursumu, nick nosi odredjenu obavezu a ja sam hammer.   :order Takav mi bioritam. :)


In Topic: Vasa pozitivna i negativna iskustva sa (pre) prodavcima HIFI

12 September 2014 - 13:08

Tačno sam znao da će se javiti dežurni (pre)prodavci da brane jedni druge...mislim...stvarno se nekad zapitam gde ide ovaj svet...

Još će neko da se seti i optuži kupca da je on ustvari zamenio vrhunske delove jeftinijim, pa sad hoće da izmanipuliše prepoštenog audiofila-prodavca i mazne mu pare.

 

A da je kupac kriv što je verovao nekome koga nikad u životu nije video, jeste, milion % je kriv, ali to opet ne znači da sad treba preispitivati ko je ovde koga, kada se vidi iz aviona da je prodavac na finjaka uvalio DIY pojačalo kao vrhunsko, videvši da može da prođe i sada mu ne pada na pamet da ga uzme nazad, pogotovo što ga posle ovog pisanija neće prodati nikad za neke fine pare. I ja ga potpuno razumem, ali je kvarno nekome na poverenje uvaliti nešto.

 

 

Pre ce biti da se u mom postu prepoznao "postenjacina" i dezurni pljuvac svega i svacega al' kad treba da se ****** drzava za carinu i PDV onda je prvi da savetuje "kako i zasto".

 

Svakom ko je bar malo pmetniji od noge kuhinjskog stola moze da shvati da je meni jos kako u interesu da se ljudi koji prodaju kvalitetnu polovnu robu na oglasu maksimalno diskredituju, unize i potpuno odstrane sa trzista jer onda gde ce da se kupuje(?) pa naravno... u prodavnici. Dakle, koji je moj materijalni interes da branim Babylona? Nema ga, ne postoji. Pokusavam da odbranim logiku, inteligenciju i zdrav razum na forumu ali "neprijateljske" snage su sve jace i na izgled nezadrzivo nadiru.  :cry:

Samo naizgled...  :thumbsup2


In Topic: Vasa pozitivna i negativna iskustva sa (pre) prodavcima HIFI

12 September 2014 - 13:02

sonice, ne primecujes nista kontradiktorno u ovome

 

Primecujem ali bojim se da me sad uvlacis u pricu sta je defincija "bezkompromisnog", "najkvalitetnijeg" i sl... Da ne otvaramo pandorinu kutiju.

Pa i oficijelni proizvodjaci hvale svoje uredjaje kao bekompromisne, state of the art, imaju ultimativne, referentne i sl serije pa im niko ne skace za vrat. Ako je dozvoljeno firmama da hvale i preteruju zasto ne bi bilo dozvoljeno i vlasnicima koji prodaju svoju robu?

Zato sluze slusanja i gledanja pre kupovine.

Coveku je bilo ponudjeno, cak insistirano da uredjaj pre kupovine vidi i cuje. Nije hteo. Ocigledno, gledno iz njegove perspektive, da je pogresio. Sta sad? Da mu se vrate pare? Da sam na mestu prodavca nisam siguran da bih to uradio. 

 

Da ne budem pogresno shvacen, covek se oseca prevarenim jer je verovo onom sto pise u "katalogu' tj oglasu. Na kraju je ispalo da je nezadovoljn poslom. Ponavljam, razumem ga ali mislim da nije u pravu.

 

U skladu sa tim, pitanje za kupca: "Da li je istina da si se isto vece javio Draganu i rekao da uredjaji odlicno sviraju?"

 

p.s.

brum - zujanje kod uredjaja sa lampama ( + visoko osetljivi zvucnici)  nisu retkost i ne podrazumevaju odmah kvar na samom uredjaju ALI mogu da budu. Sa ove distance nije lako o tome suditi.


In Topic: Vasa pozitivna i negativna iskustva sa (pre) prodavcima HIFI

12 September 2014 - 12:23

pa sto je sprovodite nad covekom koji se oseca prevarenim?


Njega koliko vidhm niko ne napada. On je mozda u pravu a mozda i nije. Mi to realno ne mozemo da znamo iako neki misle da mogu.

AV impuls